tisdag 9 mars 2010

Leva livet levande

Under gårdagens lunchpromenad gick jag som vanligt och filosoferade. Nu tänkte jag på hur lätt livet känns att leva en solig dag i mars, när fåglarna kvittrar, solen värmer ansiktet, snön ligger djup och istapparna droppar från taket. Våren är en hoppfull tid, som jag och Honey kunde konstatera i lördags när vi drack kaffe och åt tunnbrödssmörgås på hennes balkong.

Till och med löpning i kolmörker efter riks70 kändes lätt igår. Kroppen och benen studsade, magen protesterade dock. Men jag anade ljus i horisonten trots att klockan var 18.30, asfalten var bar här och var och det var första löppasset som jag vågade ta av mig knäskyddet och det kändes jäkligt skönt!

Idag började dagen inte riktigt lika trevligt, när jag for omkull på isgatan till parkering, landade på knäna, och nästan for under vår egen, tack och lov ostartade, bil. Men livet kommer nog vara lätt att leva idag, också!

Idag är det syjunta! Undra vilket nytt stickprojekt jag ska börja på? (...)

6 kommentarer:

Elina sa...

Bra att du är positiv! Jag ska försöka inspireras av dig...

Frida sa...

Favoriten var ett bra namn! För det är ju sååååå gott!

Mys med syjunta!

Sofie RW sa...

Man blir så varm av att läsa dina inlägg! Varje dag är ju en del av ens liv, och man ska ta tillvara varje ögonblick. Hoppas att det gick bra när du trillade idag! Kram.

Andrej sa...

Apropå våren och måndagar och sol och så... Det måste vara Karma som gör att man mår bra. Vi har helt enkelt förtjänat det!

Honey m tunnbrödet sa...

Ja, jag går verkligen och filosoferar jag med när jag är ute. Tycker det är så himla konstigt att man säger samma sak varje vårvinter. Att man förundras över att allt känns så mycket lättare med ljuset, solen och värmen. Som att man inte borde lärt sig det efter 23 år...
Härligt att du är igång med löpningen nu! Jag håller verkligen tummarna för att det får fortsätta gå så bra för dig.
Ses imorrn! Kraaaaam

andreas sa...

finns det verkligen inte någon roligare löpväg än riksväg 70? kramar