fredag 26 mars 2010

Det ovissa och underbara

Ibland längtar jag mer än vanligt efter att sitta i skidkläder framför vedspisen och elda. Jag tänker mig också att kaffepannan puttrar och bullarna är framlagda på fat.

En mer än vanligt hysterisk fredag där jag är hela kontoret då alla kollegor är hemma och ute på annat, är en sådan dag då man längtar mer än vanligt. Att allting dessutom blir kaos den dagen, är ju givet.

Jag kan även passa på att ta bladet från munnen och berätta hur det ligger till med framtidsidéen, i korthet. Jag har varit vanan otrogen, att hålla mig inom trygga ramar, planera varje vecka och försöka förutsäga framtiden, och sagt upp mig från en fast tjänst jag har haft i över fyra år. Den 4 juni vandrar jag ut genom dörren. Till att börja med har jag tänkt vara ledig i tre månader. Därefter, till hösten, är det en rad faktorer som påverkar framtiden. Det kanske blir flytt för oss, till en annan ort, om älsklingen börjar studera. Kanske studerar jag lite till jag med, eller arbetar. Om inte blir det något helt annat. Kanske plocka apelsiner i Marocko, rensa fisk i Norge eller försöka resa jorden runt? Underbart, ovisst och spännande!

4 kommentarer:

Sofie RW sa...

Vad modigt av dig, och vad spännande det kommer att bli.

Nu har jag hela dagen gått och tänkt att jag verkligen MÅSTE ha ett par rosa gummistövlar; men när jag kom ut från jobbet ikväll märkte jag ju att det var fullständigt bar mark. Hur gör man då för att motivera ett köp av rosa stövlar?

andreas sa...

fy vad otäckt att leva så ovisst,ses imorgon kram

mbh sa...

Låter spännande! Gör vad ni känner för bara ni inte flyttar bort för gott :)

emelie sa...

härligt med lite utmaning! spännande men samtidigt lite läskigt! det där kommer ni fixa så bra tillsammans!

ha en bra helg!