söndag 26 juli 2009

Kärleksbomb

Nu är det söndag kväll och semestern är slut, inte hela långa semestern men vår lilla enda sommarsemester är slut och det var så underbart och alldeles för kort och när jag skriver nu får jag en tår i ögat för det. Det var en 50 mil lång bilresa som inte kändes för lång utan lagom lång. Och någonstans strax söder om Örnsköldsvik svängde vi av, in i ett böljande grönt och blått landskap med sjöar, skog och åkrar så långt ögat når.

Jag slängde mobiltelefonen i ett hörn dit örat inte når, förlåt kära familj för att jag gick upp i rök och inte hörde av mig särskilt ofta. Jag var för uppslukad av att bada vedeldad bastu, slänga mig i Hinnsjön, dricka en öl, ta fikapauser, äta mat, fiska (!!!), springa, promenera, bläddra i en tidning, dricka kaffe, pussas miljoner och miljoner gånger, ha långa, fina samtal med en fin familj och en fantastisk morfar och en pojkvän som inte är av denna världen...

Och inte ens ett ihållande regn som piskade sönder både väg och mark kunde förstöra hur glad jag är för detta. Att sova i en lillstuga med plåttak och höra regnet slå och smattra mot det, är dessutom så trevligt att hjärtat värker. Då gör en tillfällig ryggvärk ingenting.

Nu sitter jag och är så in i hjärtat glad både för detta och för andra saker och för många saker och för hela livet i sig kan man säga. Och när jag har ordnat över korten till datorn så ska jag visa er en del av hur bra det är där uppe, i en stuga, vid en sjö, i Norrland.

6 kommentarer:

Elina sa...

Låter underbart! Man behöver verkligen miljöombyte ibland. Nu får man börja planera nästa resa/tripp... För min del blir det Uppsala.

Emelie sa...

Å det där låter ju hur mysigt som helst! Kul att höra att ni haft det alles för bra för att åka hem igen!

linnea sa...

Jonna det låter helt underbart! Alltid att komma bort från alla måsten och bara få koppla av.

malin sa...

härligt stintan! ser fram emot bilderna. och det var gött att träffa dig igen! puss

Anonym sa...

ÅÅh låter så fint.. jag blir nästan också tårögd. Träffade C igår för första gången på fyra måndader och två dagar. Det var så mysigt och nu ligger jag på sängen och känner mig ihålig och har just ätit en Gorbyspirog. Som du märker var det enda jag ville säga med detta att jag är avundsjuk på dig. Och en sak till : njut så länge det är sådär fint och bra. Jag har slutat tro på kärleken/bitterfittan Tora

Mor sa...

Jag är så glad för din skull Jonna, att helgen blev så härlig som du hoppades! Hoppas att vi får rå om er på en "Vallenhelg" snart också! Kram!