torsdag 9 juli 2009

Bilbekymmer kapitel II

Det var en regnig kväll med åskan dundrade. Jag lekte intervaller på löpbandet och njöt för fullt av känslan av snabba ben, cyklade sedan hem och åkte iväg för att hämta upp finaste på golfbanan. När vi sedan skulle passera Leksandsbron var den avstängd pga broras. Vi fick åka riks70 och runt för att ta oss till Åkerö, och sedan samma väg tillbaka hem till mig. I skarpa kurvan ner mot riks70 när du kommer från Moskogen, i en lång bilkö, börjar det hända saker.
JW Älskling, det ryker från motorhuven...
J Nej det gör det inte.
JW Jo men det gör faktiskt det. Kolla nu när bilen står still så ser du.
Jag försöker förtränga detta. Dessvärre blir det svårt att förtränga när det börjar lukta illa och termometern börjar stiga upp mot 110 grader.
JW Nu stiger den ännu mer...
J Nej den stiger inte mer nu. Nu har den stannat.
Sedan började en röd lampa blinka. Jag får försöka spela tuff och hålla paniken i schack. Står vid utfarten, känns som bilen kommer explodera om vi inte kan stanna den NU. I sista sekund tar vi oss över riks70 och kan stanna bilen på andra sidan. JW behåller lugnet och i vi får till slut upp huven. Inser att kylarvätskan är slut, trots att JW fyllde på den för 2 veckor sedan. Fyller på ny. Kör försiktigt hemåt med hjärtklappning, tar oss hela vägen hem. Hädan efter blir det cykel!

Inga kommentarer: