måndag 11 november 2013

Skidåkaren

Njuter nu av långa barnvagnspromenader nästan varje dag!
Den här tiden på året börjar jag titta väderrapporterna maniskt. Är det snö på väg? Jag avundas de som bor i Östersund, Kiruna och Bruksvallarna som redan kan åka skidor. Den här tiden på året brukar jag spendera många timmar i gymmet, för att stärka upp skidåkarkroppen. Att vara stark i överkroppen och bålen tycker jag är A och O för att lyckas i spåret.

Längdskidåkning har kommit att bli "min" idrott. Den jag lagt ner mest tid och resurser på, den där jag nått längst och presterat bäst. I år är det annorlunda! Jag har inte tittat på en väderrapport på länge. Jag vet inte hur mycket skidor jag kommer kunna åka i vinter, jag tippar att det kommer att bli mer springande och gymmande då det är mer lättillgängligt och "snabbt gjort", du behöver inte valla skidor, ta dig iväg till ett spår osv.

Men jag hoppas ändå i mitt skidåkarhjärta att få ett antal pass även säsongen 13-14. Några kvällar i hårda spår i Källan, någon solskenstur på Granberget. För den här tiden på året tickar ändå igång någonting i mig. Längtan till att få sätta på sig pjäxorna, knäppa på skidorna och staka iväg...

8 kommentarer:

Elina sa...

Jag hopps på en långhelg/sportlov på Vallen med skidåkning! Puss!

Ingmarie sa...

Såklart du kommer åka skidor i vinter!
Och dricka varmt te efteråt med knyttet jämte. :-)

Unknown sa...

Skönt att ni kommer ut o går!
Måste få se honom snart nu - han växer ju så fort! Puss

Löpning & Livet sa...

Ni får skaffa en chariot (eller liknande) så kan ni ta med K i spåren.

http://www.thule.com/sv-se/se/products/active-with-kids/multifunctional-child-carriers

Tyvärr är de dyra dock.

Snorkkis sa...

Snart blir det nog snö. Tänk om något år då ni får lära Knut att stå på skidor!!! Redan nästa år kanske det funkar med en sån där rygg"korg", vet att jag och mina syskon satt mycket i en sån när föräldrarna var ut på skidturer.

Anki sa...

Bara snön kommer vaknar skidåkaren i dej igen och jag är helt övertygad om att det kommer bli skidor för dej i vinter! Dessutom så skonsam och bra träningsform efter en graviditet! :)

Anonym sa...

Alldeles säkert kommer du att åka skidor i år också! Kanske med Knut skönt nedbäddad i en pulka. Myyysigt!

andreas sa...

skulle inte bli någon snö mer än över jul och nyår :)kramar