onsdag 6 mars 2013

Betraktelser från gymmet

Härom dagen besökte jag gymmet för första gången på ganska länge. Jag körde ett riktigt armmosarpass, och visst blev armarna mos! Jag har haft träningsvärk i flera dagar nu.

Något som hänt mig ett antal gånger på gymmet är att (äldre) män talar om för mig hur jag ska gymma och hur jag ska göra. Jag tappar snart räkningen på hur många gånger det hänt - men det slår aldrig fel... och det har aldrig hänt av en kvinna, eller en yngre man.

Personligen brukar jag inte tala om för folk hur de ska träna, eller ens ge tips, om de inte ber om det själva. Ibland står det personer och tittar frågande på en maskin, då kan jag visa. Jag känner igen vilsenheten från den tiden jag själv tyckte alla maskiner i gymmet såg ut som avancerade slaktredskap.

Men, av någon anledning, tycker dessa karlar att det passar bra att komma med välmenta (?) tips. Låt mig bara vara när jag tränar... om du är instruktör eller anställd, visst, jag vill gärna utvecklas! Men jag har ingen lust att bli bedömd, studerad och tipsad till höger och vänster.

Hur gör du i gymmet? Går du fram och tipsar andra hur de ska göra? Vill du själv få "tips" i gymmet eller vill du få träna ifred?

Vid ett annat tillfälle, på plats i brutalbänken. 

14 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Så himla typiskt och fruktansvärt irriterande! Det har hänt mig en eller ett par gånger för några år sedan. Morr.

LinaTriathlet sa...

Irriterande! I gymmet vill jag träna ifred, går in i min egna bubbla!:)

andreas sa...

då jag gjorde min gymdebut i måndags frågade jag en sån äldre gubbe en fråga om en "maskin"haha kramar

Karin sa...

Jag har sett (inte blivit utsatt) för detta någon gång. Uppenbart att de flörtade

Ingmarie sa...

Det har hänt att jag "tipsat" om någon gör tokfel men oftast har jag struntat i det eller sagt till någon av de som jobbar där. jag tar gärna emot tips men vill helst fråga först. Och absolut inte bli bedömd eller värderad! Hu! Men jag tror lite på Karins teori när det gäller ditt besök. :-)

Daniel sa...

Jag säger bara till om någon gör fel speciellt om det finns risk att skada sig. Jag blir också glad om någon säger till mig på "rätt sätt" då det händer att jag också gör fel.

Fast jag tror också som Karin!

Anonym sa...

ha ha ha! klockrent!! tycks inte vara någon skillnad var man bor eller var man tränar .. finns ALLTID de som känner att de behöver tipsa trots att man inte bett om det .... Håller med dej fullständigt!

Elina sa...

Jag vill vara ifred, om jag inte gör fel på så vis att jag riskerar att skada mig förstås. Har faktiskt aldrig hänt att någon sagt något dock!

LL sa...

Det händer att det kommer fram folk som "vet" bättre och vill tipsa. Det har hänt att jag haft någon hängande efter mig nästan ett pass igenom. Tack! Men nej tack!

Jag vill träna ifred. Och det är en av anledningarna till att jag inte gillar att träna på gym utan föredrar hemmagymmet.

Läste ett tips från van gymmare. Ha hörlurar i öronen oavsett om du lyssnar på något eller inte. Om någon då närmar sig och säger nått kan man ta ur en propp och säga: "Va? Pratar du med mig?" Och sedan kan du ursäkta dig och stoppa i propparna igen. Då kommer de inte tillbaka!

mammaspring.com sa...

haha... helt klockrent flörtande :) Underbart!

Anonym sa...

Har aldrig råkat ut för att någon påpekat något, men jag tror inte att jag skulle reagera som du eller majoriteten av kommentatorerna. Kanske är jag blåögd, men jag skulle uppfatta det som ett ärligt välmenande tips, tacka och kanske ge ett eller annat tips tillbaka. Tror jag, som sagt. Kanske reagerar jag helt annorlunda om situationen faktiskt uppstår.

Honey sa...

Jag tror att många äldre män är lite ovana men också väldigt impade av att tjejer (tuffa, snygga, starka osv) tar plats på gymmen! Och säkert vill de glänsa lite med sin egen kunskap och kanske även flörta lite när de får chansen:)

Ida sa...

Så himla typiskt av män att tro att de har all rätt att tillvisa en kvinna! På mitt gym är det tyvärr många unga killar som lassar på på tok för mycket och lyfter sedan med dålig teknik. Det svider i ögonen men jag är alldeles för blyg gör att påpeka, borde verkligen göra det dock...

Ida sa...

Så himla typiskt av män att tro att de har all rätt att tillvisa en kvinna! På mitt gym är det tyvärr många unga killar som lassar på på tok för mycket och lyfter sedan med dålig teknik. Det svider i ögonen men jag är alldeles för blyg gör att påpeka, borde verkligen göra det dock...