söndag 20 februari 2011

Verkligheten just nu

Skriver några rader från stugan... livet är så enkelt här, och så underbart, ljuvligt, soligt. Superlativen tar slut efter ett tag, jag kan aldrig fullt ut med ord beskriva känslan jag får i kroppen och bröstet av att vara här. En känsla av hemma och av frid.

Vi åkte skidor i fredags eftermiddag när vi kom upp, samt 20 km igår och 28 km idag. Solen strålar från morgon till kväll, vi sitter lutade mot en grå timrad fäbodvägg pch fikar, känner fräknar pussa ansiktet. Eldar i vedspisen och sover tungt, så som man kan göra när inte ett enda ljud från skogen utanför stör lugnet. Är det en verklighetsflykt? Samtidigt är ju detta också verklighet, vår verklighet just nu.

När jag åker över myrarna och genom skogen mellan Vålbrändan och Fejmån slår en lyckokänsla över mig som en våg. Att få uppleva detta! Att vara frisk, levande och hel och kunna uppleva den här dagen, kunna se sol och snön som faller från träden som miljoner små prismor.

8 kommentarer:

Elina sa...

Det låter helt underbart! Alla behöver vi miljöombyte ibland. Det är en faslig tur att vi har en sådan guldgruva!

Emelie sa...

Det låter ju hur härligt som helst! Hur länge ska ni stanna?
Sköt om er!

andreas sa...

jag är då inte avundsjuk ;) kramar

mbh sa...

HALLELUJA!

julia sa...

gud så härligt det låter! här har vi kallt och soligt, men ingen vidare timmervägg att sitta mot...

Annika sa...

Lägg av! Det är ju sååå det ska vara. Så avis! Sjukt avis :) Härligt för er!

Tack för pepp men idag hjälpte det inte...

Hanna sa...

Åh vad du skriver fint! Du kan verkligen sätta ord på alla sorters känslor och tillstånd. Härligt att ni haft en sån fin helg. För mig blev det ingen skidåkning men många sköna timmar i solen. Kraaam

Linnea sa...

Jag blir bara lite avis. Vad härligt att komma bort från vardagens måsten.