måndag 26 april 2010

Äta, träna, återhämtning, sova...

Ungefär såhär ser det ut i min hjärna för tillfället; äta, träna, återhämtning, sova, äta, träna, återhämtning, sova, äta, träna, återhämtning, sova, äta, träna, återhämtning, sova, äta, träna, återhämtning, sova…

Jag tänkte försöka hinna med annat mellan varven också, jobba och ha ett socialt fungerande liv till exempel! Men min tankesmedja är extremt fokuserad på marathonet. Och jag kan nästan ingenting om detta! Jag vet t.ex. inte hur man ska lägga upp träningen sista veckorna innan, hur man ska tänka med mat, vila, återhämtning. En del menar att man ska rensa kolhydratdepåerna, för att sedan fylla på med nya fräscha kolisar innan loppet. Jag har inte tänkt så mycket på detta utan äter som vanligt (minus alkohol sista månaden)

En annan fundering är träningsupplägget. Jag har tänkt att trots de störningar jag haft i form av sjukdomar och skadeproblem så vill jag få till ett antal långpass innan loppet (långpass över 18 km, alltså kortare långpass för långpass på 35 km-pass kan jag inte forcera kroppen till). Hade det varit bättre att satsa på flera, kortare pass? Kanske 4 st 12 km pass i veckan? Jag känner att för mitt självförtroende har det varit viktigt att få till några långpass, att jag ändå kan ställa mig på startlinjen med självförtroendet att jag vet att jag kan springa långt. Även om jag inte kan veta om jag springa långt. Sedan har jag ju velat hinna med kvalitetspass, tempopass och annan träning, också...Dagens lunch, fullkornsbulgur, grönsaker, keso, evighetssalamin och kokt ägg. Nu på eftermiddagen har det blivit "mellanmål" i form av fibergröt med banan och lättmjölk, som uppladdning inför långpass - en måndag! Efter det blir det kyckling och ris. Planera, planera, planera...

8 kommentarer:

Mor sa...

Hoppat att passet gick bra!

Andrej sa...

Finns ett upplägg på Aktiv Träning, fast ingen aning om vilket nummer det var. Jag kan luska lite, om du vill.

emelie sa...

att kolhydratladda ska vara bra har vi fått lära oss :) köra ett hårt pass 4-5 dagar innan tävling och sen bara ladda ladda ladda. pasta pasta pasta :) mmmmm så gott :)
hoppas löpningen gick bra!

emelie sa...

att kolhydratladda ska vara bra har vi fått lära oss :) köra ett hårt pass 4-5 dagar innan tävling och sen bara ladda ladda ladda. pasta pasta pasta :) mmmmm så gott :)
hoppas löpningen gick bra!

andreas sa...

skulle kunna tänka mig att träna så mycket bara för att få äta så mycket kramar

Elina sa...

Jag har inga råd att ge! Hoppas det gick bra idag. Puss på dig!

mbh sa...

jag kan lova dig att det inte blir salami på juntan idag iaf :)

Staffan sa...

Kolhydratladdning tror jag inte så mycket på för oss motionärer, jag brukar äta som vanligt men försöka äta och dricka extra mycket sista dagarna bara! Det har funkat på mina två maror hittills.

Dags för den tredje i Stockholm 5/6.

Hälsningar Staffan(Startnummer 890)