tisdag 26 maj 2009

Money money money...

En dag före lön funderar jag en del på pengar. Vad räcker 100 kr till, till exempel? Kan man köpa ett paket quornbitar, en matlagningsgrädde, pasta och soltorkade tomater för 100 kr? Är det pinsamt att gå med miniräknare i affären? Häromdagen skrev jag att jag det borde vara förbjudet med heltid. Bantar man sina fasta utgifter kan man jobba mindre och leva mera. Och andra sidan, jobbar man arslet av sig en period nu kan man spara pengar för att göra något grymt sen, kanske resa? Stora funderingar i litet Fartfyllds! huvud.

3 kommentarer:

Elina sa...

man är ju alltid glad när pengarna kommer, den saken är klar. fast gladare ju mer det är förstås. resa är inte helt fel, och trivs man på jobbet kanske man inte ska behöva gå med såna funderingar (så pass ofta som du)

Andrej sa...

Okej - här kommer glädjedödande ryssen med en moraliserande sannsaga:
En bekant till mig hade bestämt sig för att gå i pension vid 45: Jobbade arslet av sig under hela sitt liv, investerade, snålade och hade nått sitt mål redan då han var 43 år. Den sommaren hittade grannarna honom på hans veranda - han hade dött av en hjärtinfarkt medan han tvättade verandan. Sensmoral?
Lev i nuet!

andreas sa...

hundra kr räcker till mat i flera dagar med rätt planering.kram