torsdag 31 januari 2013

Ett nytt år

Det är ett nytt år, och då smids det planer. Hemma i stugorna sitter vi och drömmer om kommande år och allt vad det ska bära med sig...

Förra året stod En Svensk Klasssiker och Limsjön marathon i fokus för mig som tävlingsmål. Jag deltog även i några andra tävlingar, Vansbro terrängmarathon 23 km för att nämna en upplevelse!

När man gör en Klassiker blir man ganska bunden av detta upplever jag. Det är fyra långlopp under ett år, i olika grenar, och träningen styrs mot detta. Det var roligt men ibland pressande och stressande.

Om jag under 2012 detaljplanerade året med en kulspetspenna, drar jag i år upp riktlinjer med breda penseldrag. Faktum är att jag inte tänker ha ett enda uttalat mål om personbästa. Det skulle vara i Vätternrundan då, där coach Göran pratar om att gå under 11 timmar...

Jag vill vara fri att göra ändringar och ändra färdriktning under resans gång, att ha roligt, att samla på mig ännu flera upplevelser!

Vätternrundan är alltså planerad. Jag ska även arrangera Limsjön marathon igen och det vill jag göra sjuhelsikes bra! Jag och brorsan är även anmälda till Vansbro terrängmarathon 43 km, det är alltså dags att börja träna för marathon igen...

En tanke som vuxit fram under vintern, är att jag vill ha ett ännu större fokus på konditionsidrotterna än styrketräning. Cykling och löpning kommer stå i centrum.

Jag är även sugen på utmaningar i stil med spring en mil om dan i en månad... Det kanske är att be om skador? Jag kan modifiera det och göra något liknande förra årets Påskutmaningen.

2013 kommer att bli ett öppet och fantastiskt år!
Jag hoppas på många upplevelser, att få vara och känna mig levande i varje cell. 

3 kommentarer:

andreas sa...

lycka till jonna har många tankar om det här men det kan vi ta när vi ses ;)krAMAR

OrienterarEmma sa...

Kul att riktningen går mot konditionsidrott, det är ju det roligaste som finns!!

LinaTriathlet sa...

Skönt och vara fri och kunna hoppa på tåg längs med vägen! Viktigast är att känna glädje och ha roligt! Ser fram emot att följa dig och dina utmaningar som du tar dig an! :)

fredagskram!