tisdag 22 januari 2013

Surt sa räven

Idag känner jag mig som en riktig bitterf... mandel.


Sista dagarna har jag kollat seedingtabellen flera gånger om dagen för att se vad lördagens resultat skulle räcka till.

2012 räckte 3.05 på Intersportloppet till led 6.

Jag upplevde inte att förhållandena var lättare i år. Därför blev jag riktigt besviken när jag såg att i år räckte 2.56 bara till led 7! 44 km i 4.01 min/km räckte inte till mer än så, och då var ändå inte förutsättningarna perfekta på något sätt.

Seedingresultatet baseras till största del på vinnartiden. I år åkte vinnarna i Intersportloppet riktigt snabbt, det var ett flertal elitåkare med, världscupåkare osv. Jag kan tycka att loppen borde rankas på något sätt, konsekvensen blir att det är lättare att seeda sig i lopp där inte den absoluta toppen finns med. Och att någon enstaka toppåkare finns med - jämfört med ett helt gäng som gemensamt drar upp tempot - är stor skillnad.

Nu kände jag mig med ens väldigt omotiverad och trött. Ibland tänker jag att jag ska skita i Vasaloppet och köpa restplats till Tjejvasan och/eller något annat lopp. Andra alternativ är att köra fler seedinglopp (som kostar mycket både tid och pengar). Att köra Tjejvasan i år kan vara ett alternativ, då denna är seedinggrundande. Det enda 30 km-lopp som är seedinggrundande, för övrigt.

I kombination med några andra saker, i kväll ligger jag i pyjamas och tycker synd om mig själv.

7 kommentarer:

andreas sa...

ryck upp dig är det så stor skillnad på led 6 och 7??? kramar

LL sa...

Kära Jonna! Led 6 eller 7 är inget att deppa ihop för. Du kommer inte att ge upp för det! Du får väl visa genom att åka bra att du hör hemma i led 6 eller kanske till och med led 5!
Men deppa lite i kväll du och i morgon är du tillbaka på banan! Starkare och mer motiverad än någonsin.
Bamsekram!

Andréa sa...

Jag vet inte så mycket om hur stor skillnad det är mellan 6 och 7 men upplever du det så så är det säkert så. Kram!

Elina B Hansen sa...

Jag skrev ju en kommentar igår?! Vet inte var den tog vägen.

Du får väga för- och nackdelar mot varandra och sen bestämma om det är värt den tid och de pengar du måste lägga ut på ytterligare ett seedingslopp. Och det är ju heller ingen garanti för att bli framflyttad. Det kan ju vara kassa förhållanden eller även där snabba tider som gör att du inte hamnar i led 6.

Jag tror du kommer åka kanon i led 7 också!

LinaTriathlet sa...

förstår att du blev besviken. stor skillnad på vilka lopp man kör alltså, om eliten är med osv. trist att det ska vara så.

Hoppas idag är en bättre dag, skickar iväg massa pepp till dig! Jag vet att du kommer glänsa i led 7!! Ska heja sååå mycket på dig och skicka dig all min kärlek till spåret! Det kommer gå fint!!

Snorkkis sa...

Fy så trist. Det verkar som om det blir tuffare och tuffare att seeda sig med tiden - kanske för att det är fler lopp som har seedingrättigheter nu? Men som många undrar - är det så stor skillnad på led 6 och 7? Kram!

Malin Bodin Hansen sa...

Bryt ihop och kom igen :)