måndag 21 januari 2013

Hemma
Hemma. Ibland tänker jag att jag tycker om att vara hemma för mycket. Hemma, och ledig. Äta långa frukostar i vårt mysiga kök. Laga mat och baka. Elda i öppna spisen. Sitta i timtal i soffan, tända massor av ljus, äta popcorn flera kvällar i veckan, se på tv, surfa, prata.

Att ha ett arbete där man skulle vara tvungen att bo borta flera nätter per vecka skulle inte passa mig... jag tycker tiden hemma är för viktig. Sen finns det ju flera ställen där jag kan känna mig hemma, Kinnvallsjösätra som exempel.

Men nu är måndagens - veckans minst roliga dag - snart slut. Jag har varit på gymmet för första gången på länge och upptäckte att tyvärr har inte skidåkningen gjort att jag bibehållit styrkenivån. Och nu, hemma. Massor av tända ljus, mys under en ullig filt, stora koppar te och kvällsfika.

7 kommentarer:

andreas sa...

är du "fryssin" te,ljus,filt och säkert brasa oxå ;) kramar

Karin sa...

Jag tycker du är klok! Borta bra men hemma bäst liksom!

Elina B Hansen sa...

Jag ÄLSKAR hemma! Också kanske "för mycket" ibland... Ni har det så fint!

LinaTriathlet sa...

Jag rycker också om att var hemma och bara njuta och få vara. Ert hem ser så himla fint och mysigt ut, förstår att du trivs där! :)

Malin, Jonna och Elina sa...

Myspys!

Snorkkis sa...

Åh jag förstår dig fullständigt (förutom att jag storgillar att resa, både jobb och privat). Jag skulle kunna sitta hemma och trycka flera veckor i sträck; ja, kanske med avbrott för något löppass då. Tycker att all tid borta hemifrån är en förlust, och ibland funderar jag med maken om vi har ett sjukligt beteende då vi inte vill göra saker för att vi hellst vill trycka hemma :) . Men visst är det lyxigt att man trivs så bra hemma - ett riktigt privilegium.

Man måste helt klart se till att det man gör utanför hemmet också är vansinnigt roligt, träffa de man tycker om, jobba med något man gillar.

Veronika sa...

Jag tycker oxå om att komma hem & mysa. Trivs hemma!!! Ser att du oxå läser Kallentoft & diggar iittala. Jag med =)
Kram kram