fredag 18 januari 2013

Sömnen

Jag är som ett litet barn i vissa avseenden, om jag inte får mina basala behov uppfyllda fungerar ingenting. Jag är inte personen som kan låta bli att sova eller äta och fungera ändå...

Och det är därför bloggen blivit nedprioriterad denna veckan. Jag har prioriterat sömnen. Sömn är jätteviktigt för mig, jag vill helst ha 8 timmar för att känna mig fungerande på normal kapacitet. Jag är beredd att prioritera bort andra saker för att få sova ordentligt.

Behovet av sömn är individuellt, men jag tror samtidigt att sömn är en såpass viktig faktor att en och annan skulle må bra av att prioritera den högre. Ofta om man känner att man inte mår bra tror jag att man kan hitta svaren ganska nära sig, har jag sovit och vilat ordentligt, ätit ordentligt, fått frisk luft och så vidare?

Hur viktig är sömnen för dig?


Zzzzzzzzzzzzzzzzz....

6 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Bra att du prioriterar sömnen, den är ju så viktig, tyvärr blir det ofta att jag är uppe rätt sent på kvällarna, men försöker bli bättre på att gå och lägga mig i tid, kroppen behöver återhämtning!

Hoppas du får en toppenfredag och helg! Kram!!

Löpning & Livet sa...

Jag är likadan. Tackar ödet för att jag fått ett barn som sover om nätterna! Kram fina du!

LL sa...

På fastande mage har jag sovit riktigt bra! Du kanske skulle prova? ;-) Skämt å sido så håller jag absolut med dig. Tyvärr är det inget jag prioriterar..

Unknown sa...

Kan ju tillägga att jag har en ruggigt BRA sömn, somnar snabbt och sover som en stock tills klockan ringer :) Så behöver inte fasta för att sova gott, Laila ;)

Unknown sa...

Sömn är helt klart prioriterat! Ibland tror jag att jag är lite väl snabb att ställa mig in på att jag ska vara dödstrött hela dagen efter en natt med mindre bra/mycket sömn. Blir lite psykiskt... Hur som helst, en bra prioritering helt klart :)

andreas sa...

det är vikltigt men tyvärr blir det lätt en timme för "sent" nästan varje kväll försöker dock skärpa mig :/ kramar