tisdag 3 april 2012

Utvärdering "Spring 15 gånger innan påsk"

1, 2, 3 dagar kvar av #Påskutmaningen!

För er som inte var med från start, #Påskutmaningen gick ut på att under drygt tre veckors tid springa 15 gånger! Spring 15 gånger innan påsk, helt enkelt. En ganska tuff utmaning, för att klara den innebar det löpning 5 dagar i veckan. Även powerwalk, promenader med jogginslag och stavgång fick räknas. Det viktiga var att byta om till träningskläder och ta sig ut! Att få en kontinuitet och våga pröva att komma upp i en större veckomängd inför Limsjön marathon, eller andra mål.

Nu vill jag veta vilka av er som har gjort ett försök med denna utmaning? Även om ni inte nådde 15 gånger, jag vill veta! Ni har chans att deltaga i en liten utlottning! Via Facebook och Twitter, och vår hashtag #Påskutmaningen så vet jag att Sofia, Emelie, Malin och Yvonne har hängt på, men det kanske finns fler?

Strandpromenaden i Leksand, 1:a advent!
För egen del var det ett sätt att under relativt kort tid komma igång med större löpmängd. För att skona kroppen bestämde jag mig från början att passen skulle vara relativt "lätta". Inga intervaller, snabbdistanser eller långa långpass. På det sättet kändes det möjligt att springa dag efter dag utan att bli alltför sliten.

En titt i backspegeln avslöjar att mina löppass varit 5-15 km, och allt som oftast i 5:30-tempo vilket motsvarar min normala distansfart. De flesta passen har legat runt 6-8 kilometer.

Jag har klarat av 13/15 gånger och har två gånger kvar för att nå upp till målet! Det räknar jag med att fixa, en tur i morgon och en på torsdag. Lätt sliten har jag ändå blivit av de här tre veckorna, men det beror på att jag inte bara sprungit utan även hunnit med ett antal pass på landsvägscykeln och gymmet.

När denna period av utökad mängdträning är avklarad, känner jag mig redo att bita tag i ett nytt löpprogram med fler längre långpass, fler terrängpass och fler kvalitetspass (intervaller och snabbdistans)! Det ska bli så väldigt rolig och jag känner mig mer förberedd och laddad än på länge. Ev. kommer jag att springa ett 10 km-lopp i Leksand 5/5 (Lidingöloppet on tour) som ett snabbdistanspass, utan förhoppningar om personbästa, mest för att det är kul. Under påskledigheten hoppas jag få med syskonen på ett längre pass och ett intervallpass!4 kommentarer:

mbh sa...

Hi hi min påskutmaning får bli att springa en gång (OM hostan försvinner)!Puss

Ingmarie sa...

Fattar inte hur jag kunde missa just det inlägget!!!???:-O Jag har varit med fastän jag inte vetat om det. ;-)

slans sa...

Ja, jag har sprungit tre gånger (och då räknar jag med gången jag sprang innan påskutmaningen drog igång)! Blir väl ett par gånger till innan påsk kanske. Men jag hade aldrig avsikten att spring femton gånger heller. Faktiskt ;)

Annika sa...

Ahh, fy tusan vad min löpning ligger långt under isen. Det här blir bara jobbigt att tänka på. Ingen påskutmaning tyvärr. Jag hade velat i huvudet men det gick ändå inte... tyvärr. Bra jobbat av dig! :)