tisdag 10 april 2012

Städa skrivbord och garderober

När jag och mina syskon var hemma från skolan och var sjuka som barn fick vi ofta städa lådor och skrivbord! Det tyckte föräldrarna var en lämplig, lugn sysselsättning. Ofta fastnade jag, sittande och bläddra i gamla anteckningsböcker och teckningar, askar och småsaker. När mamma eller pappa kom hem fick man ibland en tidning (Min Häst eller Penny) och en karta halstabletter.

Nu har jag inget skrivbord längre, men väl garderober... Efter jobbet satte jag igång att sortera i två högar, en släng och en bortskänkes.

Inte ens träningskläderna gick säkra. En del gammalt fick gå till soporna. Men det är nästan ännu svårare än civila kläder! Faktum är att det är väldigt befriande att minska antalet "saker". Jag ska försöka att inte tänka att "nu får jag köpa nytt" utan inse att jag klarar mig mycket väl med mindre saker och färre antal plagg.

Brödbak och deklaration har jag hunnit med också. Nu hoppas jag på att jag är frisk i morgon, min lediga onsdag! Vad gör du när du är hemma och är sjuk? 

6 kommentarer:

andreas sa...

jag brukar se på film å sova :) krya på dig kramar

JoHo sa...

Var tvungen att fnissa lite åt "civila kläder" ;)

Beror ju på HUR sjuk man är... men några timmar går alltid åt till att läsa bloggar ;)

Andréa sa...

Åh, Min häst och Penny, det var tider det! :)

Jag har också svårt för den hysteriska överkonsumtion som råder. Jämfört med många har jag nog väldigt lite kläder (både tränings- och vanliga), men ändå är det helt fullt i mina garderober och lådor. Hm, dags för en rensning kanske!

Elina sa...

Dator och TV får mycket av min tid när jag är sjuk! En bra tidning går hem fortfarande förstås :)

Cykling min passion sa...

Hoppas du känner dig piggare idag!! Energikram till dig!!!

elly sa...

som sagt, det beror ju på hur sjuk man är... jag brukar nog mest se på serier (det finns så många, men så lite tid). hoppas att du blir frisk snart!