måndag 30 april 2012

Levande

Mitt i allt underbara, somriga, blommande och varma så har jag blivit sjuk för ungefär hundrade gången i vår. De sista månaderna har jag varit lika mycket sjuk som frisk. Allt som kan sägas har jag sagt förut, hur tråkigt jag tycker det är, hur jag verkligen försöker göra alla rätt men ändå blir sjuk, hur ledsen jag blir när jag vaknar på morgonen med en svullen hals och ser fartfyllda planer grusas. De kloka säger till mig att livet är en helhet, att psykisk stress sänker dig fysiskt också, att dina skyddsmurar mot virus och bakterier står öppna för attack, att när du varit sjuk så ska du börja lugnt och lägga in extra vila i programmet. Jag lyssnar och försöker lära.

Fram tills dess har jag det riktigt bra ändå. Det kan vara bra att påminna sig om att det går att ha det riktigt bra och leva livets dagar även utan träningen. Det kan trots allt komma perioder i livet när vi av olika anledningar inte kan träna, och jag vill vara jag ändå då. Men jag tycker att jag blir påmind om det väl ofta.

9 kommentarer:

Andréa sa...

Men usch :( Nu får det väl vara bra med sjukdom! Kryakramar och förhoppningar om att du får en trevlig valborg ändå!

slans sa...

Det är verkligen tråkigt systra mi... Det är tur att du är klok och kan se det från olika vinklar! Puss

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Damn!!!! :( :(

mbh sa...

underbara vårbilder i föreg. inlägg. och vad lik mammma du var på det där kortet!

Ingmarie sa...

Men stackare! Sänder stora kraftfulla kryapådigkramar!

Emelie sa...

men krasslig igen :( vilka härliga vårbilder du lagt upp!

Emelie sa...

men krasslig igen :( vilka härliga vårbilder du lagt upp!

andreas sa...

ja som sagt var tur du är klok (oftast ;))kramar

Annika sa...

Ja vad jobbigt. Det förstår jag. Det kan vara kroppen sätt att säga att den behöver vila - fast det inte blir nån skön och bra vila när man är sjuk... Eller så har du bara otur och drabbas av alla möjliga baciller som så gärna vill vara med dig. Man kan inte göra mer än sitt bästa...