söndag 1 april 2012

Regnbåge och påskträning!


Den här veckan har jag regnbågstränat! Min träningsdagbok på Jogg.se går i regnbågens färger... Löpning, cykling, styrketräning, simning, pw - en salig blandning!

På många sätt en bra vecka! Mängdmässigt är det bra för att vara mig, det är inte ofta jag kommer över 7 h/veckan. (Jag registrerar vanligtvis inte promenader, lunchpromenader på jobbet t.ex.) Jag är nöjd att jag gett mig ut fyra gånger på landsvägscykeln varav tre pass över 30 km. Totalt över 101 km cyklat - det hade jag inte räknat med sista veckan i mars. Det behövs! Jag är en svag och ovan cyklist och behöver mycket mängd i cyklingen. På sikt betydligt mer än 100 km i veckan, och mycket längre långpass. Men skynda långsamt är det som gäller!

Löpningen är det sämre med. Det blev bara drygt 21 km. Vilan är det också dåligt med. Inte en enda vilodag. Alla är vi olika men jag känner att jag mår bra av att helvila från träning en dag i veckan. Då blir jag piggare, snabbare och starkare de andra passen.

Nu tänker jag framåt - påskveckan! Jag har tre löppass kvar för att klara #Påskutmaningen. På onsdag kväll drar vi äntligen till Kinnvallsjösätra. Uppe i Dalafjällen är det nog varken cykel- eller skidläge, och jag räknar därför med att kommade vecka kommer det bli betydligt mer sprunget!

9 kommentarer:

Elina sa...

Oj, jag tänker också skriva in PW! om du gjort det menar jag!

Imorgon får du släpa runt på mig :)

Cykling min passion sa...

Vilken bra träningsvecka! Åh jag vill göra cykelpremiär nu!:)

Jag drar också onsdagkväll, men jag far neråt i stället :)

Jag har fått svar på proverna jag gjorde och de visade ingenting, så det var skönt. MR har jag inte fått någon tid för än. Känns så skönt att det blir bättre nu! :)

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Fin vecka och bra jobbat!

Jag åker till min bror i Stockholm över påsk och tänkte inleda löpsäsongen där :)Vi har även vårt traditionella påskfirande med äggjakt för barnen, goda middagar och shopping - blir gött! :)

Hur ser förresten dina planer ut för sommaren, känner att jag har lite dålig koll? Marathon nu i vår va, men sen? Hur tränar du på sommaren? Åker du rullskidor? Blir det Vasaloppet nästa år?

Kan du inte skriva ett inlägg med dina planer/funderingar för sommar/höst 2012 (eventellt vintern)?! :)

Ingmarie sa...

21km är bättre än 0! :-)

elly sa...

själv vilar jag mig i form. :) har varit trött och haft ont i kroppen i flera dagar, så nu har jag vilat och ätit hela helgen och imorgon kör vi igen!

och förresten.. ja, musten är alkoholfri. finns på systembolaget för 39 kronor. jag gillar must som smakar mos, för äppelmos är så himla gott! annars är också kiviks årets skörd ekologisk god (och de väldigt dyra druvmusterna för 59 kronor flaskan).

Linda sa...

Vilket träningsschema:) Bra jobbat!
Lyckis dig som har hunnit cykla så mycket! Här är det fortfarande grusigt på vägarna och idag har det t o m varit minusgrader. Usch.
Du hinner klämma in mer löpning, jag tycker ändå att 21 km är bra med tanke på hur mycket annat du hunnit träna;)

andreas sa...

terränglöpning :) kramar

Andréa sa...

Du blir ju jättebra allsidigt tränad av regnbågstränandet. Men jag förstår din önskan. Det är tur för mig att jag bara håller på med löpning och inte cykling och sånt också. Hur skulle jag hinna allt :)

mikael sa...

7 timmars träning är mycket. Vet inte hur mycket jag har gjort den här veckan men det kanske ligger på ca 6 timmar.

All träning är bra träning. Kul att läsa om din framfart