måndag 9 april 2012

Påsklov på Vallen

En av två vedspisar på Finnmastäkta
Påskpynt av Gustaf 2012 och av hans pappa 1983Skare och solsken, nästan varje dag! Inte någon riktig värme men vi var ute större delen av dagarna ändå. 
En del innebandy ute på gården blev det. Andreas snickrade ett snyggt mål och sen blev det heta matcher!

Pappa steker kolbulla till lunch, på muurikkan
En liten ynka skidtur blev det. Det var stenhård och knölig skare ute på myrarna. Mamma och pappa åker iväg till fina pistade spår en dag men jag ville inte åka ifrån fäboden.


Buffé på påskafton!

En sockertoppen påsk, skrev lillasyster. Sockertoppen är också det namn vi som barn gav en kulle bakom stugan. Idag är det syskonbarnen som gärna vill springa dit upp, gå på björnjakt, elda pinnar, spela innebandy, åka pulka eller gå på upptäcktsfärd i skogen.

Nio vuxna, fem barn i åldrarna 0-5 år, två hundar och en katt tillbringade påsken tillsammans i vårt älskade Vallen (Kinnvallsjösätra). Utspridda i storstuga, gäststuga och Finnmastäkta.

Jag känner mig rik som ett troll efter en sådan påsk! Rik på energi, rik på frisk luft, på eldande, frukostmys och förmiddagsfika, löpturer, påskmat och grillpremiär, rik för att jag har en stor familj - två föräldrar som syr ihop säcken och låter oss alla husera i deras stugor, för att vi alla är sams och faktiskt kan umgås tätt tillsammans i nästan en veckas tid... rik som ett troll, helt klart.

8 kommentarer:

Andréa sa...

Livskvalité!! Så underbart det ser ut!

LL sa...

Låter som du har haft den bästa av Påskar! :-D

andreas sa...

bra sammanfattning tack för en härlig påsk kramar

Jonna sa...

Tyvärr missvisande bildflöde, varken Malin, JW eller jag hamnade på en enda bild!?

Cykling min passion sa...

Åh vilka fina bilder! Låter som du haft den bästa påsken! :) Härligt med familjemys, det bästa!

Malin L sa...

Underbart! Tycker det är så härligt hur du uppskattar det goda i livet Jonna!

slans sa...

Vackert, mysigt och gott! Som alltid! Kanske jag kan få till någon bild på er ;) Du får väl länka då! Jag tog iofs väldigt få bilder i år... Hur som! Nu får vi se fram emot Klövjestigen!

Anonym sa...

Underbara glada bilder! Underbar påsk!