fredag 12 februari 2010

Vägen till Köpenhamn marathon

Imorse, strax efter klockan 6.00, så stod jag på ett löpband i ett folktomt gym och tänkte på Köpenhamn. På Deltagerliste for Nykredit Copenhagen Marathon 2010. På mitt startnummer 1581.

För som några av er vet, några kanske anat och några inte alls bryr sig om, så anmälde jag mig i ett ögonblick av iver i höstas någon gång till Köpenhamn marathon den 23 maj 2010. Detta beslut har inte alltid känts glasklart, självklart eller enkelt med anledning av de småskavanker och skador jag dragits med från senhösten och framåt. Eftersom löparkvantiteten eller kvaliteten för den delen inte har blivit som jag önskat, har jag tröstat mig med att även många mil längdskidåkning ger styrka och uthållighet.

Men imorse, på det där löpbandet, när jag kunde springa en halvtimme utan ont någonstans känns det på något sätt möjligt igen. Jag sprang ensam och log. Det gick så sakta, så sakta och pulsen var nog lägsta möjliga under träning, den låg runt 140.

Jag hoppas ta mig runt 42 kilometer den 23 maj. Det är väldigt långt. Har man aldrig sprungit långt tidigare förstår man kanske inte hur långt det är. Jag älskar att springa långt och länge, att springa i över två timmar är underbart, men jag är kanske inte skapt för långdistanslöpning. Riktigt långa långdistanser... Tidsmål tänker jag försöka låta bli att ha, särskilt när det träningsprogram jag tänkte ha blivit fördröjt av skador. Jag vill ha roligt, njuta och bli en bättre löpare, bara.

7 kommentarer:

Elina sa...

Jag som tyckte jag var tidigt på gymmet imorse, och jag var där kl 09 :) Toka!

Klart du tar dig runt 42 km den 23 maj! Go sis!

Linnea sa...

Håller tummarna för dig att ditt knä inte kommer krångla mer. Tycker du har en härli inställning till loppet! Du kommer klara det fint.

Anna sa...

Oj! Modigt och spännande! Kör hårt!

Malin sa...

vad roligt! ha en underbar helg. puss

emelie sa...

42 km! det klarar du galant! jag lägger ribban lite lägre och satsat på 10 km :) lite lagom sådär :)

hoppas helgen blir bättre än bäst! kram

Frida sa...

Ja, av ekonomiska själv borde vi också satsa på en kortare resa!
Men jag känner så stort behov av att få komma iväg till sol och bad nu, och dessutom har vi aldrig rest tillsammans, så det är väl på tiden att vi unnar oss det =)
Först tänkte vi också på turkiet eller Grekland, men alltså, resorna dit är jätte dyra! och dessutom är det dyrt att leva där.
Så nu ska vi göra som alla andra och åka till thailand :) så nu återstår bara frågan VART i thailand, finns ju så mycket att välja på!

P.s du är sjukt duktig som har diciplin nog att släpa dig till gymmet 06.00. Och du kommer lätt klara det där loppet =)

andreas sa...

klart du klarar loppet men du gör nog rätt i att skippa tidsmål iaf första maran, det gjorde jag : )
kram