torsdag 16 september 2010

7 kronor

Idag när jag småstressad skulle ta ut 2oo kr från bankomaten möttes jag av meddelandet Uttag för stort. Istället fick jag ett kontoutdrag där det stod Tillgängligt belopp 7 kronor.

Det är inte gratis att vara ledig i nästan tre månader! Min sista riktiga inkomst fick jag den 27 maj. Mellan 27 maj och 27 september är det fyra månader.

Detta hade jag ju planerat för, så jag hade naturligtvis lagt undan ett sparkapital att leva på under min sommar. Det sparkapitalet är inte helt slut tackgodegud, och jag får göra en liten överföring från sparkonto till personkonto för att klara mig till den 27...

Men jag ångrar mig inte en sekund. En trygg ekonomi är viktigt och något jag värdesätter högt, men även min hälsa. Och min sommar kan inte mätas i pengar. En viss uppdatering i garderoben skulle dock inte sitta helt fel. JW säger att han inte tänker kännas vid mig om jag klampar omkring i mina Graninge jakt- och skogskängor en vinter till... Just nu är det mest han som köper kläder åt mig, som den här fina turkosa löparjackan som han kom hem med, bara sådär.

7 kommentarer:

Andrej sa...

Jamen dåså. Om han nu köper kläder till dig, så varför skall du?? Spara pengarna till ytterligare en helsommar!

andreas sa...

vad är det för fel på graninge då? bara för brattjw går med sneakers i snöslask behöver vål inte du göra det ;) kramar

mbh sa...

men tänk vad rik du kommer känna dig när du får din första hele lön igen. o beställer du på postorder o tar det på faktura så behöver du inte betala nu:)

Sofie sa...

Vilken fin jacka! Passar dig perfekt. Han köper klänningar och träningsjackor. Är inte detta kärlek så säg!

Emelie sa...

vilken karl du har :) ta vara på han!

Elina sa...

Snart kommer kosingen! Då kan du beställa lite kläder :) Annars kan du ju låna sånt som Malin inte kan ha för tillfället!

Mateusz Domański sa...

Super wpis. Pozdrawiam i czekam na więcej.