Ordförklaring - Tjockbulla (även kallad bakubulla)
Tjockbulla är ett mjukt bröd som gräddas i vedeldad bakugn. Ingredienser är bl.a. rågsikt, vetemjöl, anis, fänkål, sirap. Inget julbord utan tjockbulla! Första åren jag var med och bakade var jag ofta hänvisad till paketeringen, dvs borsta rent brödet från överflödigt mjöl och ev. sot, skära det och lägga det i plastpåsar. Nu känner jag att behärskar både att göra deg, ämnen och baka ut brödet. Men att grädda det får pappa fortsätta med...
6 kommentarer:
Livskvalité i dess ädlaste form :)
åh vad mycket julmys! och tjockbulla är såklart ett måste!
mysigt! sno mina bilder bara, gör det ;)
Låter gott!
vilken konstig gran haha kramar
jag har blivit så dålig på att kolla bloggar nu för tiden. och skriva också, för den delen.
jag försöker ju, precis som du, att lära mig den ädla konsten att baka bröd i stenugn (hos oss säger vi för övrigt bakubulla). att baka och grädda är inga problem, ens med tuttulen, men att göra deg har jag ännu inte vågat mig på.
väldigt fina kort från julen och runtomkring! hoppas att ni mår bra! kramar
Skicka en kommentar