fredag 13 augusti 2010

Mot Västernorrland!

Tidigt imorgon far vi upp mot en liten stuga vid en sjö i Västernorrland. Ni vet - upp till det där stuglivet som jag älskar så. Långa frukostar, promenader, löpturer, vedeldad bastu, slänga sig i en kall sjö, dricka öl, grilla, glömma klockan, timmarna och minutrarna. Låta dagen gå utan sekundstyrning. Förra året skrev jag såhär, när vi varit där.

Det var en 50 mil lång bilresa som inte kändes för lång utan lagom lång. Och någonstans strax söder om Örnsköldsvik svängde vi av, in i ett böljande grönt och blått landskap med sjöar, skog och åkrar så långt ögat når.

Jag slängde mobiltelefonen i ett hörn dit örat inte når, förlåt kära familj för att jag gick upp i rök och inte hörde av mig särskilt ofta. Jag var för uppslukad av att bada vedeldad bastu, slänga mig i Hinnsjön, dricka en öl, ta fikapauser, äta mat, fiska (!!!), springa, promenera, bläddra i en tidning, dricka kaffe, pussas miljoner och miljoner gånger, ha långa, fina samtal med en fin familj och en fantastisk morfar och en pojkvän som inte är av denna världen...
Mot skogen! Med kaffekorgen packad och bilen fullproppad med mat, i morgon far vi!

5 kommentarer:

Emelie sa...

Hoppas ni får en härlig helg i norrland! Akta myggen och kramas mycket :)

Elina sa...

Underbart, som Kalle M säger! Njut allt ni bara kan. Kör försiktigt! Love love love you!

mbh sa...

ha det superbäst!

andreas sa...

släng inte mobilen i år jag blir så orolig kramar

Andrej sa...

H-ä-ä-ä-ä-ä-rligt!