söndag 22 augusti 2010

11 veckor, 79 dagar

Så kom den till slut, dagen när sommarlovet var över. Min elva veckors ledighet, mina sjuttionio dagars frihet är förbi, i morgon börjar jag på det nya arbetet.
*
En veckomatsedel är skriven, kylen är fylld, matlådan är färdig. Jag ska lägga i ordning kläderna jag ska ha på mig. Och jag känner både vemod, glädje och tacksamhet och hundra andra saker denna kvällen.
*
Hur har det då varit, sommaren, den långa ledigheten? Den som gjorde att tårarna rann av lättnad och en obeskrivlig känsla av frihet den fjärde juni.
*
Nej, det tror jag inte att jag kan förstå och begripa förrän i efterhand. Jag kan konstatera vad jag gjort, vad dagarna har spenderats på. Men vad det betytt för mig förstår jag knappast. Bara att jag fått mig själv tillbaka igen, på alla plan.
*
Torsdag den 3 juni. Nu ska jag bara må bra och njuta av sommaren i närhet av de jag älskar. Göra allt det jag vill och orkar. I morgon börjar mitt sommarlov.
*
Fredag den 11 juni. Och det är verkligen ett nytt liv som öppnar sig nu, som strömmar in och fyller alla dammiga vrår i mitt hjärta och kropp.
Nu doftar vinden av äpplen och jag älskar hösten också, det gör jag.

7 kommentarer:

Elina sa...

Det blir en finfin höst! Det blir ju inte mer än vad man gör det till :) Lycka till igen! Du kommer att göra succé i Rättvik.

Andrej sa...

Jag tror jag missat vad ditt nya jobb är?

Sofie RW sa...

Jag tror att du tagit väl hand om varje liten stund av ledigheten. Man hinner tänka ganska mycket mer när man är ledig, vrida saker runt hit och dit i huvudet, analysera, fantisera och allt möjligt. Lycka till på nya jobbet - jag tror hösten kommer att bli fin!

Linnea sa...

Lycka till på nya jobbet!

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Åå jag har helt missat att du fått jobb, grattis vad ska du göra nu?
Åt en ljuvligt god tårta hos Ingela igår med blåbär och vinbär så ett tag till kan man använda vinbären ;D

Emelie sa...

Den lediga sommaren har gått fort, kanske alldeles för fort... men visst är det lite skönt att vara tillbaka i någon form av vardag igen :)

Lycka till på nya jobbet!!

Malin sa...

konstigt, det känns nästan inte som att du ska börja ett nytt jobb eftersom det bara är ny ort. Samma jobb o samma kollegor liksom :)