fredag 6 november 2009

Och en fika på det.

Några ord en fredag lunch. Vilken osannolikt grå dag… Här uppe på berget ligger fortfarande snön kvar, men nere i byn är det vattenpölar och snöblandat regn.

Igår var det födelsedagsfika för min svägerska, det bjöds på gudomligt god New York blueberry cheesecake. Den smälter i munnen. Och idag är det jag som ska bjuda på fredagsfika! Jag ska bjuda på mjuk pepparkaka med lingongrädde. En försmak av julen och advent!

5 kommentarer:

Elina sa...

Jag gillar rubriken :) På sista lektionen idag bjöds det på kanelbullar. Jag blev nog minst lika glad som eleverna! Åt lingongrädde och plättar igår (fanns på buffén). Mycket gott!

Mor sa...

Jag hörde av Barbro (blivande kär kollega) att de fått fantastiskt god kaka som du gjort Jonna! Vad i fridens dar skall jag baka när jag hamnar där? Duger det med Frödinge frusen Operatårta? Kram!

Snorkkis sa...

Låter som en bra uppladdning för imorgon med fika! Och lingongrädden - är det liksom lingon som är blandade med vanlig vispgrädde? Lät så smarrigt med lingongrädde bara :)

Anonym sa...

Hej Jonna
Hoppas ni har det bra på berget. Du får hälsa alla på jobbet så gott. Jag har det mycket bra på mitt nya arbete. Längre att åka dock vilket inte är så kul.

Jo jag läste om gjutjärnspannan. Ett husmorstips, om det bränner fast. Ställ pannan på en platta. Häll i massor av salt. Sätt på plattan, lagom varmt. Ta hushållspapper o gnid runt saltet. Häll ut saltet. Ja du fattar.(Fast detta kanske du vet). Saltet rengör och täpper till...tror jag.:) Ha det gott
Kram
Åsa

Malin sa...

mums filibaba!