fredag 6 juni 2014

Världens bästa snällaste lopp - Limsjön marathon 2014

Innan är det hysteriskt. Fast vi planerat allt i så god tid, så stod vi ändå där och packade goodiebags på fredag kväll, ringde tusentals (nåja) telefonsamtal, skickade mail, åkte skytteltrafik ner till Norsbro och Limsjön, packade, planerade, fixade och trixade.

Och så kommer den stora dagen. Det som är som julafton gånger hundra. Jag kan knappt sova en vecka innan loppet. Klockan ringer vid halv sex på tävlingsdagen. Jag har tittat väderprognosen flera gånger under natten. Och ammat. Jag slänger i mig frukost och kastar mig iväg ner till Norsbro för att ställa i ordning starten och vårt lilla sekretariat. Det enda som inte kan göras kvällen före. Låser upp dörrar. Sätter upp startlistor.
 6:45 låg Norsbro ensamt och fridfullt.
 Det var så varmt redan då! Under dagen skulle det komma att bli 30 grader...
 Och klockan närmar sig 08:00 och första start. Den känslan är så mäktig! Alla människor som kommit för att springa Limsjön marathon. Folkmyllret, förväntningarna, fnissen, solen som flödar.


 Representant från vår huvudsponsor XBASE, Emilie, klipper det symboliskt rosa sidenbandet.
 Och de är iväg!

 Snabbast runt på första varvet!
 Snabbaste dam både första och andra varvet.
 Älskade guldgossar! Fyra av mina syskonsöner. Gustaf i gult, 7 år, sprang två varv! 14 km! Det har varit hans mål i ett år, sedan förra året. Lyckan i hans, och våra ögon, när han fixade det! De andra tre tog sig också runt ett varv på egna ben (och cyklar).


 Birgitta och Eva, som mig veterligen aldrig tidigare träffats, krigade sig runt två varv och 14 km tillsammans!Vi hade ungefär 150 startande under dagen! Vi hade besökare mellan 0-80 år. Målet på 10 000 kr till Cancerfondens Rosa Bandet klarade vi.

7 st. löpare sprang alla 6 varv! De snabbaste löparna under dagen sprang de 7 kilometrarna under 30 minuter. Vi fick uppleva hetta, åska, blixtrar, skyfall... och vi klarade även det.

Limsjön marathon - världens bästa snällaste lopp.

7 kommentarer:

Elina sa...

Bästaste bästaste loppet! Och bästaste arrangörerna! <3

Löpning & Livet sa...

Jag vet att jag sagt det i flera år nu, men jag skulle verkligen vilja vara med! Synd att ni ligger så nära som Stockholm marathon som jag också vill springa. Ni får flytta loppet till i augusti ;) Nä, men på riktigt så hoppas jag verkligen på att kunna delta om delta om det blir fler gånger!

Karin sa...

Kul läsning!

Anonym sa...

Ser - som alltid - aå himla mysigt, trevligt och gemytligt ut! Tyckr bi är helt fantastiska som arrangerar detta unika lopp. Hoppas, hoppas, hoppas på fungerande kropp nästa år. För det blir väl repris?

LinaTriathlet sa...

Åh vilken dag, underbart! Vilket arrangemang, grymt bra jobbat! :)

andreas sa...

tack jonna för limsjön Marathon kramar

Unknown sa...

Underbart lopp! Finaste och snällaste som finns :-) Ett lopp helt utan konkurrens - bara ren och skär rörelseglädje!