tisdag 20 juli 2010

På gymmet med OS-roddare

I kväll när jag var på gymmet fick jag celebert sällskap, OS-roddaren Lassi Karonen kom dit och tränade! Karonen kom som bekant sexa i OS-finalen i Peking 2008. På Wikipedia står också att läsa... Lassis fysiska kvaliteér har uppmärksammats inom den svenska idrottsliga världen. Syreupptagningsförmågan är uppmätt till 7,19 l/min, vilket är det högsta värdet uppmätt någonsin inom svensk idrott. Karonen har även meriter från Vasaloppet där han bland annat slutade 102:a 2009, samt på 100:e plats 2010.

Phu! Jag var såklart väldigt intresserad av hans träning och fick anstränga mig för att inte stirra för mycket. Han började med en ordentlig uppvärmning på cykel. Efter det torkade han noggrant av sin cykel och gick över till övningar i framför allt funktionell styrka och balans. Tesen att man ej behöver träna med med tunga vikter för att vara en av Sveriges mest vältränade håller alltså. Han stod bl.a balans med båda fötterna på en ganska liten boll! Han tränade även utfall med en stång utan vikt på ryggen.

Efter detta hade bevittnats var jag klar med min egen träning, och kunde inte dröja mig kvar längre för spionage... hoppas han dyker upp igen!

2 kommentarer:

slaaaaaaans sa...

Ja, snoka är ju vår grej! Du skulle ha bett om att få träna med honom :)

emelie sa...

visst är det roligt att smygkika på personer som är sjukt bra tränade:) är kul å se deras teknik och övningar :)