torsdag 18 juli 2013

Glädjebesked och tankar om stresstressen

Igår var en helt underbar dag, den 17 juli 2013. Ja, det har varit många fina dagar nu... lediga, soliga dagar och störst av allt så har en ny liten familjemedlem kommit till världen! Vad han ska heta vet jag inte än, men att han är världsfin vet jag! Dessutom har Sofie också fått barn, exakt 7 dagar före. Men Sofie fick 12 dagar för tidigt medan Cecilia gick ungefär lika mycket över tiden... 

Vi firade med trädgårdsfika, banankaka, jordgubbar och vispgrädde. En liten spontan övernattning hade vi också, Odin sov över! 

Det sistnämnda väldigt mysigt, men tre personer varav en tjockis i vår 160 cm säng gjorde att jag sov som en kratta. Dagen idag var inte riktigt lika rolig. Jag har mest gått hemma, gjort nödvändiga men tråkiga saker, varit trött och känt stress över att semestern är slut på måndag! Jag gruvar mig för att börja jobba, för jag "vet" att det inte kommer vara tal om något lugnt tempo mina sista 7 veckor på jobbet. Och jag blir stressad av stressen - att det inte är bra att stressa för Kotten i magen som också får påslag av detta, men att bli ännu mer stressad för att jag är stressad, det blir en ond cirkel. Någon som har tips om hur man kan tänka om detta?

Efter en lång eftermiddagssovning orkade jag ge mig ut på en 28 km tur med landsvägscykeln, uppiggande och en riktig stressreduktion. Nu ser jag fram emot tre härliga helgdagar. 


6 kommentarer:

Andréa sa...

Åh, nya bäbisar överallt just nu. Och fler blir det!

Jag har dumt nog redan lite ångest över att jobba sex tuffa veckor ytterligare efter semestern. Trots att jag har ner än tre veckor kvar dit. Dumt.

Härligt ned cykeltid! Önskar att jag hade en racer. Var ju inne på att skaffa men insåg att syskonvagn blir ett måste nu när vi flyttar och att denna kommer äta upp racerpengarna... Tur att vagnar är kul också :) Har ni kommit fram till något där?

LinaTriathlet sa...

Vilken härlig semester du haft med många soliga dagar! :) Hoppas det kommer gå bra på jobbet och inte bli alltför stressigt, har tyvärr inga tips om hur du ska tänka. hoppas det löser sig och att du hittar ett lugn så du mår bra i kroppen! Härligt att cykling funkar, det är bra mot stress! :) Njut av helgen fina du! Kram!

Malin Bodin Hansen sa...

Jag ska lära dig att andas rätt :) hade chi gong- work shop med jobbet och hon sa att om man andades som hon sa så kunde man inte bli stressad :) Puss

Ingmarie sa...

Säger som Malin. Andningen! Det finns jättemånga bra andnings- och meditationsövningar.
Skrot att vi inte bor närmre varandra...
Om du vill kan du läsa lite här;
http://blog.nemonisimors.com/?view=entries&entryid=3668

elly sa...

Jag antar att det beror på vilken stress du har, men för mig brukar det funka att tänka att jag faktiskt bara kan göra en sak åt gången. Och att jag hinner så mycket jag hinner, resten får vänta. En sak i taget...

Malin sa...

Börjar oxå känna mig lite orolig för stress när jobbet börjar igen nästa vecka efter 4 härliga senesterveckor. Känner att jag blivit lite tröttare igen i nu på semestern funkar det ju att ta en tupplur mitt på dan vilket inte fungerar på jobbet. 8 veckor kvar att jobba. Vanligtvis väldigt kort, men känns rätt långt i dessa tider.
28 km racer, vad duktig du är! Hoppas på att kunna cykla lite sista månaderna (pendlingscykla), hoppas inte jobbet sliter för mkt.