söndag 8 juli 2012

Vansbrosimmet 3000 meter

 Dagen började så fint! Vi blev upphämtade av mina föräldrar och Odin! Jag är så lyckligt lottad som på alla mina påhitt har ett supportergäng med mig! 
Tyvärr så regnade det... och regnade... och regnade... Och när vi hade några kilometer kvar till Vansbro så stod det still. Fullkomligt. Jag vet inte hur länge, men det var länge och de sista kilometrarna tog lång tid. Så lång tid att det blev riktigt bråttom när vi till slut kom fram! Jag och JW fick slänga oss ut, springa och hämta startkuvert, springa mot starten, kissa bakom en buske, byta om i en busskur, kleta på vaselin, kränga på sig badmössan och ställa sig i startkön några minuter före start!

Många hann inte fram till sin start i tid och det var en trafiksituation likt Vasaloppet 2010. Här har nog Vansbrosimmet en del att fundera på! Vi åkte hemifrån i väldigt god tid och hann ju också fram, på håret.
 Det isade till när jag klev ner i älven, vattnet kändes kallare än det utlovade 17.8 grader. Jag började simma och simmade lugnt, försökte arbeta stort, glida långt, ta energisnåla simtag...

Det fungerade bra, för helt plötsligt hade vi simmat 1000 meter utan att jag fattade hur det gick till. 1500, 2000, jag kände mig stark. Vid drygt 2000 meter vänder man hemåt och får motströms. Det kändes trögt, vattnet arbetade mot istället för med. Samtidigt, nu såg jag ju nästan målet!
Bästa svärfar, Karin och Bernt stod och hejade allt vad de orkade och det gav extra kraft. Jag försökte simma fortare än tidigare, tog rygg på en tjej som höll bra tempo. Det var trångt och jag fick några sparkar. Jag lade mig i ytterspåret istället för att få simma fritt. Jag simmade om mer än jag blev omsimmad sista 400 metrarna. Lät musklerna arbeta, bara mata på... Och så såg jag storebror och hela hans familj. Barnen ropade och hejade entusiastiskt och jag ropade till dem. Ytterligare en bit längre fram stod föräldrar, sambo och Odin och gav mig sista kraften! Vi vinkade och ropade. 

1:11 efter att jag lämnat starten lade jag handen på målplattan. Jag är riktigt nöjd med dagens simtur! Framför allt för att jag kände mig så stark och pigg hela vägen. Nästan så att jag grämde mig i mål, tyckte att jag kanske kunde gått hårdare första 2000 metrarna. 

Kallt var det hela vägen, men vad gör det när jag blir så varm av min familj! Så lycklig jag är att de lägger en hel dag på att åka till Vansbro, heja fram mig, stötta och supporta mig på alla tänkbara sätt. Jag är så stolt över er och hoppas få stå som supporter åt er många gånger i framtiden!

Nu är 3/4 av En Svensk Klassiker klar. "Bara" Lidingöloppet kvar och jag ser fram emot kommande tid med  mer löpträning och att återvända till gymmet. 

12 kommentarer:

mor sa...

Du är jätteduktig och så lugn fast det blev lite stressigt med bilköerna! Du ger ju också oss härliga upplevelser! ser redan fram emot nästa gång! kram!

Karin sa...

wiii! super!

elly sa...

jag visste det! att du skulle klara det med glans, trots att du gruvade dig. grattis till 3/4!

Andréa sa...

Regn verkar var temat för årets tävlingar... Grymt jobbat hörru!!

Cykling min passion sa...

Weehoo Simbubbla :) Stort grattis till målgången och en superprestation! Visste att det skulle gå bra, du är stark och har kämparglöd! Fantastiskt bra simmat! Och grattis till 3/4!! :)

Ingmarie sa...

Makalöst bra! Liksom terrängloppet häromdagen.
Och så otroligt härligt med alla dessa fina (support)människor du har runt omkring dig. Men jag är egentligen inte förvånad. Det blir så där när man har hjärta av guld som du. :-)

Erika sa...

Grattis till en grym prestation!!

elina sa...

SÅ bra! Mäkta stolt!

Jag visste att du kunde simma och din tid trimma ;) PUSS

Malin sa...

men hallå! var är bilden på dig i våtdräkt och simmössa?!

Anonym sa...

Men härligt! Och bra att du hade så fin känsla hela vägen! Helt grymt att ge sig ut och simma sådär!Imponerande, verkligen!

Grattis till 3/4 också! SÅ kul att fixa hela klassikern!!

Daniel sa...

Yey!! Stort grattis!

Snorkkis sa...

Än en gång blir jag stum av förundran över mångsidigheten du besitter. Grattis!