måndag 16 juli 2012

Deppig och peppig på samma gång

Något hände när jag sprang Vansbro Terrängmarathon. Jag vrickade till många gånger under loppet, det är inga konstigheter, det blir så i den terrängen. Ont gör det inte heller, , när musklerna är varma och mjuka.

Men efteråt har jag fått problem med vänster ben. De sista tio dagarna har jag bara sprungit två gånger och då har smärtan tilltagit. Det känns stelt, ömt och stumt ända från foten och upp i vaden, både baksida och framsida vad. Det känns även instabilt, som om ligament(?) blivit uttöjda. Jag känner av smärtan både när jag går och springer. När jag cyklar eller styrketränar känner jag ingenting. Någon som har en idé? Är stretch bra i detta läge, eller kan det rentav försämra om det nu är något som slitits ut, töjts ut? Det känns deppigt eftersom jag nu har fullt löpfokus, mot Lidingöloppet, efter simning- och cyklingsäsong som tagit tid.

Som tur är, behöver man ju inte sluta träna för att man har ont på ett ställe. Jag får ta chansen att styrketräna och cykla istället! Förra veckan kickstartade jag styrketräningen med över fyra timmars styrketräning. Från noll till hundra eftersom jag skolkat med styrketräningen under en period. Särskilt nöjd är jag med lördagens pass då jag verkligen lyckades köra slut på mig. Ibland kan det vara svårt på ensamma gympass, men jag gick in för att plåga musklerna ordentligt. Det gav utdelning, den träningsvärk jag fick i magmuskulaturen har jag aldrig varit med om! Och jag kom åt både höga, låga, sneda och djupt sittande magmuskler. Nu ska jag bli superstark, och skadefri!

3 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Nej vad tråkigt :( men bra med styrkan. Ibland behövs något sånt här för att man ska skärpa till sig med den:) Håller tummarna för att det blir bra, men har tyvärr inga tips.

Anna-Karin Dovåker sa...

Ett sjukgymnast besök skadar aldrig. Roger Franzon på Sportskadekliniken kan du alltid kolla med. Annat allternativ skulle kunna vara en osteopat. Sikta in dig på balansplattan på gymmet, stärker upp senor och ligament. Det känns ofta hopplöst och trist när man blir skadad, men hittar man bara rätt metod för rehab vänder det snabbt. Jag håller tummarna!

Elina sa...

Ja du, tyvärr har jag inga råd! Men balansplatta lät smart! En sån har du ju till och med hemma. Hoppas det går över snabbt! Puss