onsdag 4 juli 2012

Inför Vansbro Terrängmarathon

Varje gång jag skriver en veckoplanering på bloggen går det åt fanders! Jag börjar tro att det vilar en förbannelse över detta. Det är som att utmana ödet.

Efter måndagens långa simtur (50 meter) fick jag ett sådan där svidande liten skata i halsen i går. Inbillning eller inte? Det vet inte jag. Troligen inbillning, när det är ett riktigt halsvirus så är det oftast inga tvivel om att det är på riktigt. Men jag vågade ändå inte springa tuffa banintervaller. Det känns trots allt lite för mycket för att bara vara inbillning...  men man vet ju aldrig, jag känner mig mentalt sjuk i halsen ibland. Så igår satt jag på balkongen och käkade pizza, väldigt gott kan jag meddela. Städade, såg på Allsång och engelsk mord- och blodserie.

Idag törs jag heller inte träna. Jag ska ju trots allt tävla i morgon. Till min stora besvikelse fick inte JW ledigt. Det kändes så tråkigt, det var ju vi tre, de tre musketörerna, jag, JW och storebror som skulle genomföra detta! Nu blir det jag och brorsan. Han verkar prickat in sitt livs löpform. Jag får försöka bita i så gott jag kan...
För ett år sedan
För i morgon smäller det! Vansbro terrängmarathon 23 km! Som jag minns var det sjukt jobbigt, och sjukt kul! En skräckblandad förtjusning och förväntan... 23 km i så tuff terräng är långt, och garanterat plågsamt emellanåt. Ändå vill man göra det igen och igen!

8 kommentarer:

elly sa...

men som jag förstått är det väl det som är tjusningen! långt och plågsamt, men så underbart fantastiskt när man klarat av det. jag hejar på dig härifrån sörmland!
(ps. kom ihåg att du skulle skicka det där programmet till mig! jag har också fått en skata i halsen, så tar det lugnt till helgen.)

Ulrika sa...

haha. "Mentalt sjuk i halsen" - den var bra. Det är vi nog alla lite till mans ibland. :-) Glöm de uteblivna passen nu och var glad att det inte blev nåt fysiskt utan bara mentalt av halsproblemen. Tror ärligt att du gör kroppen en större tjänst genom att vila lite extra inför en sån utmaning än om du skulle kört intervaller. Oavsett halsontets vara eller icke vara. Farten har du i dig ändå. Så stort lycka till! Det här fixar du galant.

Andréa sa...

Åh surt :( men jag håller tummarna för att du är tipptopp igen lagom till loppstart!

Karin sa...

Lycka till oss! Hoppas vi ses!

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Alltså detta gissel, fy fasen vad irriterande!! :(( Hoppas du känner dej bra i halsen idag och kan göra ett bra lopp!

Anna Haag beskrev det där bra en gång, "känner man att något inte är hundra i kroppen så är det ofta så" .. Men man känner ju sig knäpp tillslut och undrar om det faktiskt är på riktigt eller inbillning, fattar det!

Håller tummarna idag!

Cykling min passion sa...

Tänker på dig idag Jonna! Hoppas du känner dig bättre idag så du kan stå på startlinjen! Lycka till! Kram!

Snorkkis sa...

Hoppas att den känslan av "inte 100% frisk" är känslan av tävling. Trist att ni inte kunde springa alla tre, men du får springa för JW också. Hoppas du mår bra nu!

Elina sa...

Och nu är det gjort! Var nära att fälla en tår när ni kom i mål. Man blir så stolt!