lördag 30 juni 2012

Löpning x 4

Idag hade jag tänkt springa ett långpass. Sista chansen att få till en långpanna innan Vansbro Terrängmarathon 23 km på torsdag! Men då jag även ville få tid att umgås, så passade det bättre att splitta passet på... fyra! Dagens skörd blev 26 kilometer löpning uppdelat på fyra pass! Som ett Limsjön Marathon i miniatyr. 
 
Pass 1 - 9.1 km. Den klassiska rundan "Niotolvan" med JW. Han jobbade en delad tur och klämde in ett löppass i rasten. Bra jobbat!
Pass 2 - 5.53 km. Ut till Leksboda över Krökbacken och Gronnholar. 
Pass 3 - 5.36 km. Barnvagnsjogg runt Bodlindor med storasyster. Vi släpade runt på en trött hund och två tunga barnvagnar, inga joggingvagnar direkt... 
Pass 4 - 6.00 km. Hem från Leksboda, samt en sväng runt kvarteret för att jämna till siffran. 
Totalt 26 kilometer. Mellan passen fyllde jag på med lunch, nötcreme, kaffe och kanelbullar! 
Och under 2/4 pass lyssnade jag på Anja Pärsons Sommarprat i P1. Jag fick rysningar och log många gånger. Det här etappupplägget passar mig ganska bra, det kände jag även under Limsjön Marathon. Jag tar till mig vilan bra under pauserna och känner mig pigg under etapperna.

Jag hade nog inte i dagsläget orkat springa i samma tempo i 26 kilometer, eller orkat ett marathon den 19 maj med ganska obefintlig marathonträning. Men med etappupplägget orkar jag! Att det sedan säkert är "bättre träning" att springa ett sammanhållet långpass är en annan femma. Dock är jag ganska säker på att jag inte kommer känna mig sliten i morgon efter detta.
Väl hemma fick jag mig välbehövlig dusch, stretch, lättöl och ostsmörgåsar! Nu ska jag snart dra igång middagen till min karl kommer hem från jobbet. Det blir ugnsrostad färskpotatis, lax och tzatziki. Åh, vad gott det ska bli. Ingen middag är så god som den efter flera timmars träning...

3 kommentarer:

andreas sa...

shit du kommer ju vara värsta maskinen i vansbro själv blev det "bara" ett pass men nöjd med det,det var jag :) kramar

Cykling min passion sa...

Smart passupplägg! Bra och långt sprunget! Du kommer klara vansbro som en smäck! Du är stark Jonna!!

Middagen låter fantastisk god! Älska lax och tzatziki. Jag har varit på kalas och fått massa gotta :) Ljuvlig kväll!

Karin sa...

Härligt pass! Kommer både du och JW till Vansbro?