onsdag 21 april 2010

Koka soppa på en spik

Jag tycker det är ganska kul att koka soppa på en spik! Tyvärr har jag inte samma förmåga som farmor hade, eller pappa har, att trolla fram fantastiska smaker utav det som finns hemma i skåpen. Idag lyckades jag skapa en ljummen bulgursallad med kyckling och salami utan att behöva handla en enda ingrediens! Jag kokade fullkornsbulguren i ekologisk grönsaksbuljong (utan smakförstärkare), blandade bulgur med bitar av stekt kyckling, hackad rödlök, salami skuren i bitar och dekorerade med morötter och körsbärstomater. Salta, peppra, ringlade över lite olivolja.

Vardagslyx som satt som ett smäck efter dagens arbete och träningspass!

6 kommentarer:

MOR sa...

Det lät gott och såg väldigt gott ut! Kram.

Elina sa...

Det var inte illa att ha både salami och kyckling hemma bara så där! Låter gott :)

andreas sa...

salami och kyckling är ju rena helgdagsmiddan kram

jonna sa...

Det är inte alltid vi har både kyckling och salami hemma :) men nu råkade vi ha lite fryst kyckling, samt en evighetssalami som vi köpt av Jontes lillebror/skolresepengar..

mbh sa...

Ser smarrigt ut!

Anonym sa...

Har faktiskt en kokbok som heter "koka soppa på en spik"! :) Men när jag gör det ser det ju aldrig så DÄR bra ut..!