tisdag 12 februari 2013

Toppentisdag...

Jag kommer hem från jobbet, sådär mentalt dränerad på all glädje och energi som jag tänker mig att bara tjänstemän i offentlighetens tjänst kan bli.

Medan jag plockar ihop en middag, tänder JW en brasa. Mysigt en kulen tisdag när snön yr, tänker vi. Ända tills det från ingenstans börjar ryka in, hela lägenheten blir rökfylld på ett litet kick. Jag tar en grilltång och lyfter ut de glödande vedträna i snön. Det hela orsakades troligtvis av ett "snölock" ovanpå skorstenen. Även om det aldrig var någon direkt fara, så doftar hela lägenheten sur rök. Det svider i ögonen och jag känner hur farliga sjukdomar (KOL) tar fäste i min kropp.

För att få andas frisk luft går jag ut med soporna och ner till tvättstugan. Där hittar jag en tvättmaskin som  håller på att svämma över. Tvättmaskinens utlopp är igenkorkat och allt tvättvatten strömmar ner på golvet. I egenskap av vaktmästare tar jag givetvis tag i detta, torkar golvet och skriver lappar om tvättmaskin ur funktion.

Nu sitter jag i soffan under ett antal filtar eftersom det är +5 grader i lägenheten efter all vädring. Det luktar fortfarande rök. Och solkräm. Min hudkräm är slut, så jag fick smörja in mig med gammal solkräm efter duschen.

I morgon ringer klockan 6.30 igen för en ny spännande dag. Med tanke på eld, rök och översvämningar idag törs jag knappt tänka på vad morgondagen kan ha i sin barm?

8 kommentarer:

slans sa...

Vissa dagar alltså! Fy sjutton! Men nu kan veckan bara bli bättre :) Du, kanske är du lite väl beroende av krääääm om du måste ta gammal solkräm? I och för sig är en dålig dag ingen bra dag att vänja sig av med krääääm.

Jonna Fartfylld sa...

dont rör my kräm! jag har krämat efter varenda dusch sen jag var 11!

Andréa sa...

Men kära du. Inte en toppendag :( Men då kan det verkligen bara bli bättre! Kram

andreas sa...

måste ändå säga att det var lite komiskt :) kramar

Karin sa...

Hoppsan! Hoppas på bättre tider framöver, imorgon lillördag

Malin Bodin Hansen sa...

men fy farao! och jag som blev så glad när jag såg rubriken och tänkte att du haft en toppendag på riktigt! imorgon blir det bra iaf.

LinaTriathlet sa...

Vilken galen tisdag! Hoppas onsdagen bjuder på trevligare saker! Kram!!

Ingmarie sa...

Men jösses! Måtte både onsdag och torsdag bjudit på bättre dagar än den där!