söndag 17 februari 2013

Stolta skidåkare

Efter en väldigt social vecka med många fikastunder och goda middagar var det skönt att få ordentligt med frisk luft och motion idag. En långpromenad i morse och en skidtur - även det en social sådan - med mina föräldrar.

Det var riktigt glatta spår i Granberget, nollgradigt och dessutom hade jag hade prickat rätt med vallan. Jag kände mig inte riktigt pigg då jag har fått en inflammation i en tand (igen) så åkte och coachade mamma. Jag är så glad att mina föräldrar tränar regelbundet! Att de åker skidor, promenerar och går på gym flera gånger varje vecka! Jag är glad för att jag vill att de ska vara starka och friska, länge! När jag blir 60 vill jag också vara stark, vältränad och inte banga för en lång skidtur eller ett tufft styrkepass på gymmet.

Parallellt med detta vet jag att mina föräldrar njuter av livet, god mat, dryck och fika, och då är det ju extra fiffigt att vara vältränad för att inte riskera ohälsa (vilket ju självklart gäller både 20- och 60-åringar). På lördag ska mamma åka Tjejvasan igen, och pappa pratar om att åka Vasaloppet de närmsta åren. Jag är stolt!

7 kommentarer:

Elina sa...

Inspirerande absolut! Bra förebilder :)

Snorkkis sa...

Ja vilka starka föräldrar du har! Riktiga förebilder också. Roligt att få träna tillsammans ibland.

Önskar att mina föräldrar kunde stanna upp och njuta av livet lite mer ibland också istället för att jobba och stressa konstant... jag är rena slöfocken om jag jämför mig med dem, men jag trivs bra med mitt liv, och tror ändå att de njuter av att ha konstant fullt upp.

Hoppas inflammationen lägger sig!

Malin Bodin Hansen sa...

va roligt att ni åkte tillsammans:) undrade just vad ni haft för er idag. jag har åkt byspåret och satte personbästa ;)

Andréa sa...

Usch och fy för onda tänder! :(

Men pigg som 60-åringar vill vi ju vara och det kommer vi ju vara också. Heja oss!

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Åh, vad jobbigt med onda tänder!
Men härligt med skidtur tillsammans med föräldrarna.

Jag önskar verkligen att fler äldre kunde inse vikten av motion och hälsa, hur mycket gott det gör och att livet som aktiv inte är en siffra och en ålder utan kan utövas oavsett ålder.

LinaTriathlet sa...

aj aj jag har också visdomständer som gör så ont till och från. inte skönt :( hoppas det lägger sig!

Kul att ni kan träna tillsammans! Min mamma har hittat till gymmet nu vilket jag tycker är jättekul och så simmar hon också! :) Inspirerande föräldrar!:)

andreas sa...

bra kämpat alla tre kramar