lördag 5 maj 2012

Som ett bröllop - Limsjön marathon


Idag hämtade jag parkeringsskyltar och plaketter skänkta av Leksands Friidrottsklubb (utifall medaljerna inte räcker...)

Varför arrangerar jag ett marathon på egen hand? Den frågan har jag fått, och ställt till mig själv under de sista sju månaderna.

Det är som att arrangera ett bröllop ungefär. 

Det kostar mig en hel del. Ekonomiskt, men framför allt tid. Det ska sys ihop en lyckad dag för alla deltagare. Det ska ordnas med funktionärer och volontärer. Det ska samarbetas med olika inblandade. Det ska ordnas med vätska och tilltugg. (Även fast det mesta av maten får deltagarna ordna själva, till skillnad från ett bröllop då...) Det ska fixas reklam och annonsering. Inbjudningar. Deltagarlistor. Inga namnskyltar, men nummerlappar! Och sen är det vädret! Jag har redan börjat kolla in långtidsprognosen, idag är det ju bara 14 dagar kvar! Precis som ett bröllop är mitt arrangemang väldigt väderberoende. Det går inte att komma ifrån att ett bröllop vinner på om solen skiner... 

De sista sju månaderna har jag tänkt på detta varje dag. Jag ska arrangera ett marathon den 19 maj. Kommer det att vilja komma några? Kommer solen att skina? Kommer det att bli lyckat? Nu ligger svaren bara två veckor bort. 

Men jag är redan nu glad att jag tog steget att våga pröva detta! Redan innan loppet har jag vunnit så mycket. Jag har fått nya kontakter och bekanta. Jag har blivit kallad för entreprenör för första gången i mitt liv! Jag har fått en stor artikel i lokaltidningen. Jag har lärt mig massor. Jag har utvecklats. Jag får minnen för livet! 

Och jag säger som Urban Rossängs som arrangerar Vansbro terrängmarathon, andra köper platt-tv, jag arrangerar ett marathon. 

Livet ska levas, livet ska upplevas. Jag vill inte underhållas till döds. Jag skaffar mig underhållning. Jag samlar upplevelser! En upplevelsesamlare, det är vad jag är. 

9 kommentarer:

Elina sa...

Det är verkligen imponerande! DU är imponerande. Och ett minne och en upplevelse för livet kommer det sannerligen att bli!

emelie sa...

Det kommer bli toppen även om regnet hänger i luften! Bra fixare och entreprenör, javisst!

Löpning & Livet sa...

Du är verkligen imponerande och inspirerande! Jag tror det kommer bli jättebra!

Träningsglädje sa...

vilken grej. vilket projekt. vilken insats!!!

bureborn sa...

Det är ju urhäftigt helt enkelt! Härligt med folk som du, som vågar!

mbh sa...

ja du är inte klok egentligen! Eller jag menar... det är ju precis vad du är :) Skriver under på allt i inlägget. Heja dig! Hur det än går på dagen D är det inte bortkastat!

andreas sa...

superbra jobbat jonna det kommer bli skitkul kramar

Ingmarie sa...

jag har sagt det innan men det tål att upprepas. Du ÄR fantastisk och det du GÖR är fantastiskt!Tuff och ödmjuk på samma gång. :-)

Annika sa...

Ojoj vad du är gooo! Synd att Sverige är så stort och att Leksand ligger så långt bort för jag hade gärna kommit förbi och åtminstone lunkat ett varv med er :) Håller tummarna att det blir ett lyckat "bröllop" och att det blir en tradition så kanske jag kan få satsa helhjärtat på att komma ett år :)