lördag 15 maj 2010

Springa marathon med farthållare?

På Köpenhamn marathon tillhandahålls "FARTHOLDERE", dvs farthållare. Det beskrivs enligt följande; Et hold af erfarne og entusiastiske fartholdere sikrer, at du kan holde et konstant tempo under hele Nykredit Copenhagen Marathon. Du finder de rutinerede fartholdere ved starten, hvor de bærer farvede balloner. De hurtigste fartholdere løber ca. 4.15 min./km og kommer i mål på 3 timer. De fartholdere, der løber i det langsomste tempo, løber på ca. 7 min./km og er i mål efter 5 timer. Grupperne af fartholdere kommer i mål med 15 minutters mellemrum, så der skulle være et tempo for de fleste deltagere.

Vad tror ni, kan detta vara något? Finns det motsvarande på t.ex Stockholm marathon? Det låter knepigt, tänk om jag behöver gå på toa (mycket troligt) eller springer snabbare/långsammare olika delar av loppet? Men det kanske finns fördelar att hålla sig till en person/en grupp som springer i jämn, tänkt hastighet?Bildkälla Farthållare med ballonger!

2 kommentarer:

elina sa...

Ja du, ingen aning haha! Jag skulle inte vilja ha någon framför mig som bestämmer tempo även om jag helt klart kan se fördelarna med det.

andreas sa...

vilken fantastisk ide häng på Kramar