måndag 27 oktober 2008

Kanelmüsli

Efter lite exprimenterande hit och dit har jag kommit fram till att detta är det bästa müslireceptet. Jättegod och osötad müsli, lätt att göra, hundra gånger bättre än den man köper i affären. Enda lite dyra ingrediensen är väl hasselnötterna, men det är det i så fall värt.

· Lika delar rågflingor och havregryn. Kan även blanda i fiberhavregryn men då blir müslin lite grötigare eftersom fibergrynen är mindre
· Krossat linfrö cirka ett par dl
· Solroskärnor efter behag
· Hackade eller hela hasselnötter, sötmandlar, pumpakärnor etc.
· Några msk Vatten
· Några msk Rapsolja
· Russin
· Veteflingor, vetekli etc om du vill ha lite extra fibrer i.
· Kanel

Blanda flingor och gryn på stor plåt. Blanda i linfrön, solroskärnor, nötter, frön. Krydda med kanel beroende på hur mycket kanelsmak du vill ha. Stänk över rapsolja och vatten, blanda in i müslin.

Sätt in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Blanda då och då! Viktigt!

När müslin känns rostad och fin (innan nötterna bränns) ta ut ur ugnen. Blanda då i russinen. Låt stå och torka till ett tag innan du har ner i burk.

2 kommentarer:

Anonym sa...

får se om jag ska prova din snart då :) jag har förresten fiberhavregryn och det fungerar bra tycker jag! ses imörå!

Cathrine Claussen Mediaas sa...

Dette hørtes kjempegodt ut! Skal lage den i morgen. Kjempefin blogg du har :)