söndag 19 maj 2013

Limsjön Marathon varv 4-6

Det finns så många historier jag vill berätta om Limsjön marathon. Och det slår mig att det är ju därför vi gör detta! För alla upplevelser, för att vi vill leva och uppleva livet själva, inte underhållas av andra. Det låter kanske pretantiöst, men det är så det är. Hela kvällen igår pratade vi nästan i mun på varandra, alla hade så många upplevelser och historier att dela med sig av. Alla människorna, mötena och glädjen som skapades, "bara" för att vi träffades och utmanade oss själva - tillsammans!

Jag skulle vilja berätta om det, den och dem. Och tids nog kanske några av alla historier dyker upp? En historia som jag ska berätta i ett eget stycke är historien är om det sjätte varvet, varvet då både min sambo och storebror fullföljde marathonsträcka och vi stod och hoppade av spänning när de sprang in på upploppet... Men det är en berättelse i sig!

 Lunchpaus hade vi mellan målgång på tredje varvet (12.00) och nästa start 14.30. Det var nog förresten enda gången på hela dagen som jag satt ner en stund! Och vackrare lunchrum kan man knappast ha?

 De fina medaljerna! Tyvärr blev det några kvar pga. att några föranmälda löpare inte dök upp. Om du var med och fullföljde ett varv igår och inte fick medalj pga. ej föranmäld löpare, hör av dig till mig på jonnafartfylld@yahoo.se så ordnar vi så du får en!

 Kusin Viktor sprang 4 varv och var med i "tätgruppen" alla varv.


 Maja och Sebastian gjorde 6 varv runt Limsjön som en uppladdning inför Stockholm marathon!


 Parhästarna och barndomsvännerna går i mål efter varv 5.

 Elis som en grön liten mumsbit i den skira försommargrönskan! Han var överlägset den yngsta som var runt Limsjön, inte ens 2 månader rullades han runt i vagnen.
Alla de 6 löparna som gjorde alla 6 officiella varven! Det var ungefär lika många till som gjorde 6 varv, men valde ett annat upplägg t.ex. att komprimera något varv. Bland de 6 som fullföljde de 6 officiella varven lottades det ut en särskild present från kommunen.
 Efter ett minst sagt rafflande sista varv korsade Robert Lundgren mållinjen först efter sista varvet (35-42 km) på ca 33 minuter. Väldigt stark löpning sista 7 km när de redan hade 35 km i kroppen!
 Och det blev fler spurtuppgörelser....
Och så sjönk solen sakta, sakta ner och dagen gick mot sitt slut. Två promenerande deltagare gick i mål nästan 12 timmar efter att de första startat. Totalt startade nästan 130 personer Limsjön marathon 2013! Det är 50 fler än föregående år. 

Vi städade, packade och rullade hemåt efter att ha tillbringat 13 timmar i sträck på detta makalösa område. Tröttare än någonsin, men så, så lyckliga! 

5 kommentarer:

Emelie sa...

Åh vilken härlig dag!! Du beskriver så fint att jag riktigt känner glädjen från dem som sprang under målskylten :)
Bra ordnat igen!!

mammaspring.com sa...

Härligt, härligt! Kunde riktigt känna den där äkta, sanna löparglädjen!

Elina B Hansen sa...

Alltså! Vilken dag! Helt sanslöst lyckat. Och det tack vare DIG (och alla entusiastiska löpare förstås). Tack för att du gör detta!

andreas sa...

tack ännu en gång kära syster så jävl. trevlig dag kramar

Snorkkis sa...

Fantastiska du - vilket arrangemang du (ni) fixat. Vilken rörelseenergi och engagemang!