tisdag 16 oktober 2012

Dagens inspiration - min bror!

På vår magiska sommarsolståndslöpning till Åsledsberget
Min storebror är i grunden en duktig innebandyspelare, med spel i division 2 och ett oomtvistligt stenhårt skott. Dock har det blivit svårare och svårare med lagspel, regelbundna träningstider och matcher varje helg när han arbetat heltid och numer har en familj med tre små barn på 1, 4 och 6 år.

Så, Andreas har gått över mer och mer till löpträning! Ofta springer han sent på kvällen, när barnen och mörkret lagt sig. Härom veckan fick jag ett sms 22:09 Invigt pannlampan nu, 17.8 km så kul, så nöjd! Att en sen måndagskväll ensam springa nästan 18 km med pannlampa, det är imponerande! Resultaten har inte låtit vänta på sig. Snittempot per kilometer för september månads träning låg kring 4.45. Härom veckan fick han ihop 60 km totalt på en veckas löpning.

Kan han, kan du! Kan han, kan jag! Säga vad man vill om löpning - men det är en oslagbar motionsform när man är tidspressad och har svårt att hålla sig till precisa tider. Småbarnsföräldrar är hjältar oavsett, och jag vill även tro att en löpande småbarnsförälder är en gladare och piggare förälder. Det hoppas jag kunna leva upp till om jag blir förälder någon gång!

Att min storebror blivit en löpare, som upptäckt löparglädje och pratar löpskor, löpträning och löputrustning varje gång vi ses - ingen kunde vara gladare än jag! Ingen än han själv förstås...

Nu jobbar jag på att försöka få honom att vara med i Lidingöloppet 2013!

7 kommentarer:

Elina sa...

Ja, det är verkligen inspirerande! Blir rörd av att läsa om vår fina fina bror.

Ida och Ninni sa...

Bröder kan verkligen inspirera! Jag har en lillebror som får mig att vilja ge det där lilla extra i allt och imponeras över hans vilja! // Ninni

Anonym sa...

Tack så mycket kära syster å du inspirerar mig kramar/Andreas

Ingmarie sa...

Åh! Vet du, precis så där är det med en av mina lillebröder. Midnattsloppet på 45 min. trots att han bara springer "ibland".
Men han kör STENHÅRT med en PT 2ggr/v.:-)

Malin sa...

jag är också impad av honom! vilken karaktär! kul för dig att dela ett intresse med honom också!

MOR sa...

Fint skrivet! Andreas har alltid älskat att träna. När han spelade hockey stod det "Yippee" i almanackan varje dag det var träning!(ända tills en viss tränare förstörde det roliga!)

Anonym sa...klart han ska springa hela lidingöloppet. =)

// B.O