torsdag 2 januari 2014

Julafton till nyår


2014 - ett nytt år! 2013 var det mest fantastiska året hittills... 2012 var på flera sätt ett mindre bra år med en hel del motgångar. Men så kom 2013, och inte många veckor in på det nya året fick vi veta att vi väntade Knut. Och sedan följde det mest spännande, magiska och kärleksfulla året hittills i livet!

Vi firade julafton hos mamma och pappa, juldagen hos Knuts farfar och juldagen hos hans farmor. Nyårsafton firade vi hos lillasyster i Östanhol, sex vuxna och tre bäbisar födda 2013! Även om jag har en tudelad inställning till fyrverkerier var det häftigt att stå på deras altan och blicka ut över Siljan och se mängder med fyrverkerier från olika stränder och hamnar runt sjön.

Julen har varit underbar. På minussidan finns att både JW och Knut blivit sjuka igen. Jag känner tyvärr en viss stress att inte "räcka till" också. Vi har väldigt stor familj och många vänner, som jag skulle vilja hinna träffa mycket mer. Var och en av dem. Men dagarna och tiden räcker inte riktigt. På det sättet kan jag längta till januari, vardag, rosa tulpaner, falukorv och löpturer.

Och igår, på årets första dag, så inledde jag löparåret. Jag varvade gång 2 min med springning 2 minuter i totalt 25 minuter. Det kändes lätt, bra och lyckligt. Väl hemma igen kämpade jag på med de tråkiga "Mammamage"-övningarna.

2014 - vilket år det kommer bli! Knuts första år! Elis som fyller 1 redan i mars. Limsjön marathon! Bäbisar som kommer födas av nära och kära till oss!

9 kommentarer:

Snorkkis sa...

Gott nytt år fina Jonna! Och jag håller med - 2013 var bästa året i mitt liv hittills.

Härlig julhelg ni verkar ha haft. Känner igen mig i det där att inte räcka till under sådana helger. Man vill ju träffa alla, men ofta blir det så att man får pausa sitt eget njutande och flänga runt för att hinna med allt och ofta har det känts som att juldagarna har ägnats åt att sitta i bilen mellan olika grejer. I år bestämde vi, för lilla Ss skull att vi skulle tänka mer på oss själva. Vi hade eget boende och kunde bjuda in folk till oss också - så himla skönt. Men ibland undrar jag om det egentligen bara är jag själv som lägger pressen på mig själv med att hinna vara överallt... Nå - lång utläggning.

Hoppas resten av familjen kryar på sig snabbt! Och härligt med springet. Puss!

Elina sa...

Ett efterlängtat inlägg även här :) Tack för det! Julen är verkligen mycket av... Mys, mat, människor att träffa... Som att klämma ut det sista ur året för att sedan gå vidare mot ett nytt år och lugnare vardag.

Emelie sa...

Ja tänk så många kärleksbomber som kommit 2013, många fina nya personer har kommit in i våra liv på olika sätt!

Och det där med att inte räcka till.. känner såå väl igen det där... kanske nyårslöfte, att se mer till sitt eget än att vara andra till lags? Men såklart kyl att träffa dem man gillar.. tvådelat det där...

Vi ses ju på fredag iaf, det är jag glad för! Så håller vi virusarna borta tills dess!

bureborn sa...

Gott nytt år, Jonna! Jul är verkligen både och: supermys och småstress. Och tyvärr låter i alla fall jag stressen vinna ibland, istället för att njuta i nuet.

andreas sa...

ja det är helt makalöst vad mycket som hänt på ett år kramar

Ingmarie sa...

Ja vilket år!
Och vilka fina bilder.
Det ÄR svårt att "räcka till" men man gör så gott man kan och hinner det man hinner.
Ingen (mer än möjligtvis du själv) begär mer av dig.
Det viktiga är att vara i nuet tror jag. :-)
Gott Nytt År!

Malin Bodin Hansen sa...

Suddiga men ack så stämningsfulla bilder! Kul att se lite vad ni haft för er alla andra dagar. Håller med om att tiden är för knapp att träffa alla så mkt man vill.

Malin Bodin Hansen sa...

Suddiga men ack så stämningsfulla bilder! Kul att se lite vad ni haft för er alla andra dagar. Håller med om att tiden är för knapp att träffa alla så mkt man vill.

Jenny sa...

Härligt med ett sådant bra 2013, hoppas 2014 blir kanon för dig!