lördag 14 december 2013

Underbara december

Tiden före jul är den allra mest härliga! Jag njuter som mest då. Därför har jag börjat "fuska", jag tar fram allt pynt, tomtar och änglar, redan första advent. Och granen ska helst kläs till Lucia... varför vänta längre? Det är ändå innan jag uppskattar det mest. Efter nyår vill jag mest ta bort allt och köpa årets första tulpanbukett...

I år är allt ännu mer underbart. Att sitta i soffan och mysa, amma och leka med Knut i vårt julpyntade hem...
Knut väger nu som en mindre julgris, 5.4 kilo... hans stadiga viktuppgång är frukten av täta amningar. Men jag är lyckligt lottad att amningen fungerar så bra och än så länge tycker jag att det är mysigt att amma.

Men en viss stress blir det tyvärr alltid också. Som när jag kom på att det är mindre än två veckor till julafton utan att jag köpt en enda julklapp...

Hur firar du julen? Är det glädje, stress eller både och?
Förra året, dagen före julafton på julfrukost i Tällberg. Tyvärr inte lika mycket snö i år, men när vi vaknade imorse snöade det för fullt så nu är det i alla fall vitt ute!
Jul på Åkerö
Vår julgran förra året! Innan denna helg är slut hoppas jag årets är påklädd... 

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Njut av detta! Strunta i julklapparna. (Eller beställ på nätet.) Precis som du plockar fram allt julpynt supertidigt. Men sen åker det bort till nyår.
Försöker inte dras med i denna extrema konsumtion av mat och julklappar för i min värld är det helt galet. Så jag chillar mest. :-)

andreas sa...

alldeles för tidigt med gran :) kramar

Malin sa...

Helt rätt att njuta redan 1:advent. Vi har haft vår gran en vecka ungefär.
Här är det ingen stress, myser en hel del i soffan :)

Snorkkis sa...

Jag tycker också att december är underbart och mysigt - och speciellt nu tiden innan. Själva juldagarna är också roliga då man får träffa alla (oftast släkt), men sen är det mysigt att bara få kura ihop sig med den egna lilla familjen.

Hoppas granen klätt sig fint nu!