torsdag 9 januari 2014

Den femte årstiden


När såg vi solen sist? För att inte tala om snön... tänk en gnistrande, solig vinterdag. Sådana som vi varit bortskämda med senaste vintrarna... Just nu är det bara vått och grått, grått, grått. Det ljusnar framåt 9.30 och blir mörkt igen 14.30. Och inte blir det särskilt "ljust" under de timmarna heller. Detta i kombination med ganska knackig nattsömn med förkyld bäbis innebär att energinivåerna inte är på topp.

Men det finns många mysiga stunder i rusket! Vi har umgåtts "fyra generationer" med JWs morfar. Vi har haft återträff med vår föräldragrupp, och berättat om vår förlossning för en grupp blivande föräldrar. Vi har idag haft en heldag i Östanhol. Vi har varje dag gått långa, snabba promenader för att norpa åt oss det dagsljus som finns. Mycket mys!

Nu hoppas jag att jag trots dålig sömn vaknar upp utan halsont och kan börja springa igen... jag tror nämligen att det skulle göra mig piggare!

8 kommentarer:

Malin Bodin Hansen sa...

Den femte årstiden - absolut! Och jag gillar den inte!

Underbar bild på fyra generationer - alla ser mycket lyckliga ut :-)

andreas sa...

ja dagsljus och motion är bra för piggheten :) kramar

Andréa sa...

Ja det är så himla trist ute nu! Regnar lite (eller mycket) i princip varje dag. Men om en ska tro de som vet blir det kanske lite vitt i helgen?

Håller tummarna för frisk bäbis!

Malin sa...

Ja har varit väldigt grått, men idag tittade solen fram här. Har lite tur som är i fjällen så har även snö. Inga fel med föräldrarledigt så vi tog en längre tur i norr. Riktigt lyxigt.

Verkar som ni har det mysigt med mkt umgänge. Hoppas nu att ni blir friska.

LinaTriathlet sa...

Samma väder här, grått och jag kommer knappt ihåg när jag fick njuta av solens strålar, men hoppas det blir ändring snart, det lovas i alla fall kallare väder! Låter mysigt med träffen! Hoppas du får vakna upp utan halsont imorgon! Kryaenergikram!

Elina sa...

Och nu har jag typ ställt in mig på att det inte blir någon riktig vinter i år och tänkt att snart kommer våren istället (som vi pratade om igår)... Blir så skumt att ställa om till vinter igen nu. Hur det än blir så hoppas jag på sol åtminstone.

Anki sa...

Men vilket passade ord "Den femte årstiden" är! Alltså jag har kännt precis likadant, det har varit ett enda mörker nu hur länge som helst. Trots att vi varit ute och försökt ta vara på de ljusa timmarna så känns det ändå som att vi inte fått ett dugg ljus på oss alls för t.om då det är "ljust" så är det mörkt.. :D Men sköna dagar du verkar ha haft med familjehäng! Nu håller jag tummarna att K får vara frisk framöver!

bureborn sa...

Det gäller verkligen att fånga det lilla dagsljus som trots allt erbjuds! Jag försöker smita ut en liten sväng på lunchen varje dag. Tio minuter är bättre än inget.
Hoppas det halsonda gett med sig nu!