tisdag 20 augusti 2013

Träningspassen jag längtar efter


När jag cyklar runt Limsjön på min rosa damcykel (vad gör man inte...) drabbas jag av en våldsam längtan till löpning. Limsjön är verkligen löpning för mig. Det finns många träningspass jag längtar efter att så småningom kunna genomföra!

Upplevelselöpning till Åsledstoppen
Jag och brorsan springer upp till Åsledstoppen. Fysiskt utmanande, en upplevelse för både kropp och själv, en viss björnrädsla, belöningen när man når toppen och den vidunderliga utsikten breder ut sig.

Medelhårt distanspass
Ett pass på 12-15 km där jag varken springer långpasslångsamt eller snabbt. Utmanande, särskilt om passet är upp emot 15 km och jag försöker hålla skapligt tempo. Sista kilometrarna är kroppen trött men ändå stark.

Stakpass på Granberget
Ett längre stakpass i hårda spår på Granberget. Drygt 30 km där jag stakar majoriteten av passet i isiga och hårda spår. Det får gärna vara ganska kallt ute, så det är tomt på folk i spåret. Bålen och armarna får jobba ordentligt och belöningen efteråt, att efter en dusch sitta varm i soffan och fika, är enorm.

Tungt gympass
Ett pass där tung styrka står i fokus och jag verkligen pressar musklerna. Bänkpress såklart, även brutalbänk, kanske ett battle i armhävningar eller plankan. Efteråt är armarna så trötta att jag inte orkar tvätta håret.

Backintervaller på Hägergatan
Uppvärmning runt Lima by, och därefter ett antal intervaller uppför Hägergatan. Gärna en kolsvart, fuktig kväll i slutet av hösten där resten av Leksands befolkning är på hemmamatch i hockey. Det känns som att springa i en spökstad, luften är frisk och syrerik och backen älskar mig och jag den.

400 m-intervaller på Siljansvallen
Gärna tillsammans med lillasyster eller någon annan. Det är varmt ute och blåsten piskar lövkronorna runt vallen. Tartanen är mjuk och fjädrande och vi pressar oss, springer snabbt!

Solskensåkning till Vålbrändan
Tillsammans med min JW och kafferyggsäcken stakar vi, om det går, minst en vända till Vålbrändan och fikar i solen lutade mot en timmervägg.

Höstlöpning runt Limsjön
Såklart höstlöpning runt Limsjön, där stigen doftar barr och våta löv, luften är lätt att andas och steget är lätt. Antingen ett enda varv där jag förhoppningsvis kan hålla bra tempo, eller flera varv i ett långpass.

Långpasslöpning runt Leksand
Ett riktigt njutpass i lågfart där jag kommer långt och ser mycket. Mot slutet av passet är jag helt tömd i alla reserver och känslan är så ofattbar skön, utrensad och ren i både ben och huvud.

Kuperat skidpass i Källan
Flera varv i hårda spår i Källan, där jag springer uppåt med bra fäste och susar nerför. Fort ska det gå! Och det får gärna vara riktigt kallt ute.
 Att cykla bakom andra som springer är trevligt, men inte riktigt samma sak...

9 kommentarer:

Fridah sa...

Pass jag ser fram emot: Åkerö runt! Jag och Jonna möts upp hemma hos mig och sedan går vi Gamla Siljansnäsvägen och förbi Björkvägen och dendärhästhagen och sedan hem igen.

mbh sa...

Till och med jag kan tänka mig några av de där passen :)

Elina sa...

Oj oj, intervaller! För känslan efteråt så visst ;) Men de flesta låter roliga när du beskriver!

LinaTriathlet sa...

Låter som härliga pass att längta efter!:)

Löpning & Livet sa...

Åh! Jag längtar tom efter snabbdistans och då har det gått långt... :)

Snart är det vår tur!

bureborn sa...

Nu blev jag plötsligt full av träningslust - tack! Sensommarnjutningsruna ikväll tror jag det blir.
Och du, snart, snart är längtan över. Både efter kotte och efter dessa härliga träningspass.

Karin sa...

Hmm, jag ser inga "barnvagnspromenader" ;-) kram!

Helena Nimbratt sa...

Målande beskrivningar och träningsnördig som man är: -Jag blir riktigt sugen!! :-)

Anki sa...

Minns den där känslan och längtan!! :)