torsdag 8 augusti 2013

Leksandsrundan ÖST

Igår fick jag uppleva ännu en magisk kväll på cykeln. Idag går vi in i vecka 32, och jag är glad för varje dag och vecka som jag kan träna, svettas, känna endorfinerna rusa i kroppen och somna trött i kroppen av träning och lycklig i hjärtat!
Leksandsrundan ÖST beskrevs som följande: Leksand, Yttermo, Häradsbygden, Ytteråkerö, Insjön, Lustholen, Sätra, Brenäs, Nedre Helgnäs, Sjövik, Dimbo, Östra Rönnäs, V Rönnäs, Berg, Romma, Hälla, Ullvi, Tibble, Leksand. Det kändes som en utmanande och spännande tur då det inte är en tur jag vanligtvis cyklar, eller byar jag någonsin besöker annars.

Och det var så overkligt vackert.

Inte för att jag tog kort på det vackraste. Ofta breder vyerna ut sig när jag är på väg upp- eller nerför, och inte vill stanna för att fotografera. Sensommarkvällen var ljummen och vindstilla, dofterna mättade av säd, hö och bär. Jag svär att jag kände doften av hallon från vägrenen ett antal gånger! I hagarna gick klungor med får eller kor.

Innan Rönnäs cyklar man upp, upp och sedan ner, ner. Och där uppe på höjderna är det den mest magiska utsikt. Vi pratar ofta om utsikten från Siljansnäs och Tällberg. Frågan är om inte utsikten från höjderna innan Rönnäs är av samma kaliber... och igår när solen lyste upp sjön som glittrande guld och de blånande bergen som inramning. Obeskrivligt!

Efter många backar kom vi till slut fram till Romma by där vi serverades kaffe, kanelbullar, pizzabullar och småkakor i bystugan.

Det var så mysigt att träna tillsammans med JW, det händer inte alltför ofta! Nu när jag inte springer sådär vidare värst, och inte spelar jag golf heller... och han i sin tur inte suttit upp på cykeln sedan Vätternrundan! Min svägerska och hennes syster stod för dagens kraftprov som cyklade hela turen på treväxlade damcyklar (med barnstol bak). En prestation att ta sig uppför alla backar på en cykel där man inte får mycket gratis!
Från Romma by gick det raketfort tillbaka till Leksand. Turen slutade på 33.5 km och det var betydligt jobbigare än sist, men vilken kväll!

4 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Åh låter som en sådan där kväll man sparar i hjärtat! Så vackert! Älskar att cykla förbi hagar med kor och får! :)

Emelie sa...

Du beskriver så fint!
Har tänkt många somrar att jag ska ta mig till att byar, finns ju ett gäng, men jag får aldrig tummen ur. Hoppas de fortsätter och att jag kan vara med vid nåt tillfälle!

Elina sa...

Blir sugen på att cykla! Vem vet, kanske nästa år? Får man bara komma och fika annars? ;)

andreas sa...

ja vilken mystur kramar