fredag 14 december 2012

Fredagsfys x 2

Efter en vecka med ganska sparsam träning drog jag ut på löpning igår kväll. Det var nästan -15, friskt och myggfritt var ingen underdrift. Trots det hade jag en stark känsla i kroppen, jag trivs bra i kylan även om det är mer besvärligt att löpa än skida i sträng kyla. Jag avslutade turen med att jogga till sportaffären, hämta mina pimpade skidor och jogga hem med skidorna på axeln. Hemma på mattan tog jag itu med en liten armhävningsutmaning, 100 armhävningar fördelat på 10 x 10 med kort paus mellan seten. Det kändes inte som några större problem, men idag känns det!

Sådana där små avvikelser från den vardagliga träningen ger oftast värk både här och där. Under helgen i Motala utmanade jag mig själv i Plankan. Jag har stått över 5 minuter tidigare, nu stod jag i 4.35 min. Dagen efter molade det på många konstiga ställen i kroppen...

I morse gjorde jag och mamma comeback i simbassängen efter ett långt uppehåll från fredagssimningen. Jag träffade så många bekanta i bassängen att halvtimmen försvann i ett nafs! Efter en stillasittande dag på jobbet kände jag att ytterligare fredagsfys inte skulle vara fel. 10 km skidåkning avslutade därför dagen. Jag hoppas på mer träning, framför allt skidåkning, i helgen.

Vad tränar du i helgen? Eller tränar du inte på helgerna? Det fanns en tid när jag försökte träna några gånger under veckan, så att jag skulle "slippa" under helgen och känna mig ledig. Nu ser jag mer träning som belöning än straff, tack och lov.


7 kommentarer:

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Skön fredag du har haft!
Jag ska nog springa lite och göra core här hemma i helgen.
Fast mest sugen är jag på att ta fram längdskidorna som står och väntar i förrådet.
Men det är ju en julklapp från maken, så får man använda dessa innan jul då är frågan?
Lite som att äta godis innan maten:)

Trevlig helg!

Erika sa...

Shit vad stark du är! Nu ska jag också kunna göra 100 armhävningar och stå fem min i plankan! :)

LinaTriathlet sa...

Vilken toppen dag! Nice med sim, det var rena lyxen på eriksdalsbadet idag :) Starkt att klara hundra armhävningar, du är grym! Och den tiden på plankan, good work!! Hoppas du får sköna skidpass i helgen! :)

Elina B Hansen sa...

Du ligger i som vanligt! Jag ska ut nu, på en av mina raska promenader ;) PUSS

emelie sa...

Vi har precis vart ute på en bakhal, oglidig och fnissig skidtur. Bättre lycka nästa gång!

andreas sa...

jag hoppas jag får träna lite löpning i helgen :) kramar

Malin Bodin Hansen sa...

och så lite träning av valrossen malin på det! tack!