måndag 3 mars 2014

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Alltså, den här sömnbristen...

Som egentligen är en brist på "sammanhängande sömn".  Det känns nästan som en klyscha att klaga på sömnbrist som förälder till en bäbis. Och de första månaderna klagade vi verkligen inte! Knut sov så bra, vaknade bara 1-2 gånger för att äta. Jag kände mig inte alls urlakad av sömnbrist.

Men sen vände det... och nu vaknar han som bekant varannan timme hela nätterna. Ibland inte ens två timmar mellan gångerna. Han äter mer på nätterna än på dagarna. Fast varje gång han vaknar på nätterna vill han inte äta, ibland bara vara nära.

Jag blir ganska påverkad av detta. Orken och motivationen tar stryk. Jag längtar mer efter sömn, än efter ett tvåmilapass i löpskorna eller ett köttigt gympass. Trist men så är livet just nu och jag får anpassa situationen efter hur livet ser ut. Igår sprang jag drygt 5 km, fast jag tänkt göra distansrekord efter graviditet och springa 8-9 km. Men jag sprang i alla fall...

8 kommentarer:

Andréa sa...

Styrkekram! Håller tummarna för att det snart vänder.

Elina sa...

Ja, träningen får bli ett plus nu! Utan sömn måste man ta ner kraven. Tid och ork för (mer) träning kommer, jag lovar!

Snorkkis sa...

Ja hoppas det vänder snart. Inte lätt att förstå sig på de småas dygnsmönster. Kanske finns för mycket intressant att upptäcka dagstid.

Här har vi haft vattkoppor snart en vecka och S vägrar sova i sin egen säng och vaknar väldigt ofta. Känner mig ganska manglad nu fastän det nyss varit natt.

Malin Bodin Hansen sa...

Oj vad du blivit flitig på bloggen - jag hinner inte med!!! jag vet att jag sa att jag skulle ge min ena lilltå för en natts sammanhållen sömn när jag nattammade, på fullaste alvar! Det är tufft alltså. efter några månader är man grinfärdig när man blir väckt men för trött att orka bryta mönstret…

LinaTriathlet sa...

Hoppas det vänder snart med sömnen!! Energikramar!!

andreas sa...

det blir bättre kära du jag lovar kramar

Malin sa...

Jag trodde sömnen skulle bli bättre ju äldre de blir, o äta färre på nätterna. Men här är det likadant. Fast aldrig samma varje natt. Kan vara två katastrofdåliga nätter sen blir det två guldnätter. Man vet aldrig..
Kul att du kommit igång så bra med löpningen.

Sara sa...

Har du börjat ge gröt? Alma var likadan kring 4 mnader, var som om hon behövde mer mat. Så vi började med lite gröt på kvällen o då åt hon mindre på nätterna o sov bättre. <3