söndag 13 juli 2014

Tre och en halv vecka i byn

Nu är veckorna som boende på en gård i byn över, för denna gång. Vi flyttade ut torsdag den 19 juni, och hem lördag den 12 juli, så det blev nästan tre och en halv vecka vi bodde där. I och med att det är mitt barndomshem, så är det ju "hemma" för mig redan. Nu blev det hemma även för Knut som snabbt blev en byunge och trivdes som fisken i sjön. 
 Vi hade övernattningsgäster några gånger! På morgonen när Elis och hans föräldrar sov över tog vi vagnen ner till fåren. En vagn för kusinerna delade så gärna! Sött, så sött!
Så fina små vänner!
 Safari i byn blev det nästan varje dag. Knut är för tillfället väldigt intresserad av djur. Och robotgräsklipparen Maggan, dammsugare och mixern.
 Solnedgång över en böljande åker kan vara lika vackert som solnedgång över ett vatten.
 Bästa bilden på bästa killarna! Knut har nu badat flera gånger i Opplimmen!
 Tjuren från Leksboda
Vi började veckorna med regn och hösttemperaturer, under 10 grader ett antal dagar i rad. Vi eldade och bastade. Men sedan var det som att vända på en pannkaka, och höstväder byttes mot högtryck med stort H. Hett, hett, hett. För hett för min smak, även om det var ljuvliga morgnar och kvällar. Just morgnarna hinner en ju njuta en del av när lille pralinen vaknar mellan 5.00-6.00... Jordgubbarna mognade snabbt så sista dagarna fick vi njuta av de allra sötaste jordgubbarna.

Nu har vi flyttat hemåt igen. Det kändes sådär att byta ett stort hus och trädgård mot lägenhet, men väl hemma känns det fint. Vi bor ju i en väldigt fin lägenhet och trädgård har vi även här. Och det känns skönt att föräldrarna kommit hem från sin Europaresa!

4 kommentarer:

Elina sa...

Vilka veckor! Förstår verkligen att ni trivdes bra. Man gör ju det där! Glöm inte att ni får komma till vårt hus, vår trädgård och "vår" sjö anytime!

andreas sa...

det är ett hus till salu i källberget ;)

Malin Bodin Hansen sa...

Säger till om det blir nåt till salu här ;-) Har varit fint att ha er här!

LinaTriathlet sa...

Åh jag förstår att ni trivdes där på landet! Så himla fint och rofyllt!