måndag 7 juli 2014

att räkna ned...

Sommaren är ju en tid för vila och njutning, men tillsammans med det kommer också nedräkningen. Eftersom sommaren som bekant är väldigt kort, och en semester ännu kortare. Jag och mina systrar gruvar oss ibland så mycket inför just detta, att tiden är så knapp, att vi ibland inte riktigt njuter av nuet. 

Men, "njutit" har det varit att bo i Leksboda. Även om jag känner en viss nedräkningsångest även för detta, nu är det bara några dagar kvar... 
 Världens gladaste för sin första betalda semester! Vi firade med en grillmiddag, solen kom ju den dagen!
Fredagen var en härlig dag, vi var liksom alldeles lyckliga av solen och värmen. Vi åt lunch hos goda vänner, gungade, åt jordgubbar flera gånger om, träffade gammelfarmor och gammelfarfar...


 Elina och Elis. Även jag har en viss nedräkningsångest inför att hennes föräldraledighet snart är slut...
 Solkatten
 Snygg bild med mobilskuggan...  träningslusten är fortfarande ganska väck, men jag försöker genomföra en del pass ändå. Den kommer att komma tillbaka.
 Rutebobarnen med föräldrar grillade korv här i lördags.
Och lille mannen som inte trivs så bra i värmen egentligen. Han är väldigt varmblodig av sig, har varit så ända sedan han föddes, och blir väldigt lätt varm och svettig. Några tips på hur en kan hjälpa de små att klara värmen bättre? Såklart gör vi allt "det vanliga", håller oss i skuggan, klär svalt och så vidare...

6 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Ja usch, denna nedräkning... Ni ser dock ut att ha det bra. Hur länge är du ledig?

Snorkkis sa...

Härliga, härliga sommar. Jag hade ju väldig ångest innan jag skulle börja jobba igen i april, men det gick över förväntan och trots att jag nu är ledig 2 månader känns det inte som någon större vånda att jag börjar jobba vanligt igen i augusti. Det går liksom att leva trots att en jobbar. Väldigt väl faktiskt.

Elina sa...

Ja, vad är vårt problem? Måste tänka mer NU NU NU och inte SEN.

Svala kläder, skugga, mycket vätska, svalka i pool typ... Mer kan man nog inte göra. Elis blir också svettig när han sover. I natt hade han bar blöja och tunt lakan, men var ändå svettig när jag kände efter innan jag la mig.

Anonym sa...

Som alltid ser det så fantastiskt härligt ut här inne hos dig!
Det där med leva i nuet är ju så otroligt mycket lättare i teorin än i praktiken. Men bara att man är medveten om det är ju ett steg på vägen till mer här- och närvaro i nuet. Tror jag.

andreas sa...

tack för körrven! kramar

Ingmarie sa...

Ljuva dagar!
Jag tror de flesta barn är ganska "varmblodiga" så fortstt som ni gör!