fredag 6 september 2013

Dagen idag

Dagen idag, en omtumlande dag! Dagen idag är en märkvärdig sak, tänk evighet fram och evighet bak. Känslan att stänga av jobbtelefon, dator och slå igen dörren bakom sig för att vara ledig i mer än ett år är... ofattbar. 

Och att jag nu slutar jobbet betyder ju även att det närmar sig. Även om jag troligtvis blir ledig ganska många veckor först. Såpass många veckor att en del höjt på ögonbrynen Va!? Ska du vara ledig en hel månad innan? Själv jobbade jag till fredagen och födde på söndagen... Ja, vad säger man? Trist för dig att du inte unnade dig ledigt? Men de allra, allra flesta tycker såklart att det är helt rätt. Och det är rätt, för mig.
 6:30 möttes jag och mamma i  morse och gick en promenad.
Strax före 08:00 gick jag iväg till jobbet med en kasse full med fika, hembakta frallor, ost, smör, grönsaker och marmelad.
Dagen blev ganska intensiv, det var mycket jag ville få klart men när jag till slut checkade ut kände jag mig så nöjd med det arbete jag gjort. Särskilt det jag gjort sista veckorna. Jag har utifrån ganska dåliga förutsättningar, t.ex. ingen utsedd person att "lämna över till", gjort allt jag kunnat för att lämna allt så planerat och välordnat som möjligt.
 JW mötte upp mig när jag med visst vemod sagt hejdå till de fina kollegor som gjort det roligt att gå till jobbet. I cykelkorgen låg ett stort, fint, rosa paket!
Sen firade vi med fika på balkongen, jag med kaffe och kaka, JW med chips och öl!

Nu väntar en helg med mycket mys, bl.a. med Axel 1.5 månad som är i Leksand för första gången! Det kommer nog att ta ett tag innan jag förstår att jag inte ska tillbaka till jobbet på länge... nästa vecka åker vi till stugan och det blir underbart, jag längtar dit så mycket!

12 kommentarer:

Elina sa...

Vilken dag! Hoppas du framöver slipper jobb(iga)drömmar får sova mer rofyllt. Du gör HELT RÄTT! Ångrar inte en sekund att jag var ledig länge innan. Mycket tid att fixa, mycket tid för mig själv, mycket tid att göra saker jag mådde bra av (typ förmiddagsfika läääänge), mycket tid att vila, mycket tid med Per.

Vallen <3

mbh sa...

Åh kära lilla du vilket fint inlägg! Du ser så lycklig ut :)

Karin sa...

Hmm, jag har mer sett det som att många vill slippa gå hemma å bara vänta (bättre å jobba och ist vara ledig med bebis). Men du vet ju vad som är bäst för dug! Men du, ledig i över ett år, får JW ingen tid? (Är rätt osäker på hur mkt tid man får)

Emelie sa...

Men så härligt för dig, äntligen!
Njut av helgen och veckan i stugan!

Anonym sa...

Det ena utesluter inte det andra, jag tar semester och Flexledigt nu. Både bäbis och jag kommer må bra av att jag inte är ett vrak när det väl är dags för förlossning och vakna nätter. Ang. Föräldraledigt så ska vi självklart dela och vara hemma betydligt längre än ett år totalt. /Jonna

Andréa sa...

Du gör helt rätt! Jag slutade nästan exakt en månad innan sist och det var skönt. Även om jag var uttråkad på slutet :) Denna gång blir det en vecka mindre, går 3v innan. Det känns både bra och dåligt. Skulle gärna gått hem redan nu men samtidigt händer det massa roligt på jobbet just nu som det är kul att vara med om (flytt till ny stoor lokal mm). Även om det också är slitigt.

Njut av din lediga tid nu! Kram!

LinaTriathlet sa...

Finaste du!! Så härligt med ledig tid nu, vila, njut och ha det toppen! :) åh så spännande att det är så nära nu! Mys i stugan! :)

andreas sa...

grattis kära du så underbart kramar

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Helt rätt Jonna, good for you! Strunt i alla som absolut måste ha en åsikt.
Att vila upp sig några veckor inför vad som komma skall är det allra bästa.
Skönt för dig och hoppas nu att du får njuta av härliga dagar med boande och annat roligt fix i väntan på er kotte:)

Jag passar på att sova middag varje dag och nu är det sista veckan innan jag blir tvåbarnsmamma. Känns helt surrealistiskt faktiskt. Men oj så underbart!
(Och åsikterna folk har när man är gravid- denna graviditet har fokus inte legat på storleken på magen utan nu ska folk absolut kommentera att det blir väldigt tätt mellan våra barn. Orka liksom!)

Kram på dig!

Anna sa...

Tycker du gör helt rätt!
Har också en "sådan där" på jobbet som bara måste kommentera ALLT och självklart alltid är och har varit den mest extrema själv i allt!

Ha en skön ledighet och förberedelse!

Anki sa...

Jag tycker du gör helt rätt!! Här i Finland har vi lite annat system på det där, här blir vi mammalediga tidigast 50 dagar och SENAST 30 dagar innan bf och det gäller ALLA oavsett. Det tycker jag är ett bra system, såklart bra att få välja själv också hur länge man jobbar, men JAG tycker den där månaden innan bf är en viktig tid som man inte ska jobba sig bort.. :)

gäst pb sa...

Jag har tagit fyra veckor också! Hade inte velat jobba en sekund till :-P. Nu inser jag med sorg att mitt år snart är över och det är dags för Erik att vara hemma ett år! Lycka till med allt

Kram från Marie Olsson