måndag 11 augusti 2014

Sommaren som inte tar slut?

Fast sommaren tar ju slut. Om inte sommaren tar slut, så tar ledigheten slut. Idag börjar Elina jobba efter en lång föräldraledighet. Jag känner mig så lyckligt lottad att fått dela en stor del av min föräldraledighet tillsammans med min lillasyster och bästa vän. Och jag är så glad för Elis och Knut, som fått möjligheten att umgås och leka flera gånger i veckan... de tycker verkligen om varandra! Det finns en sorg i att vi nu inte är hemma ihop längre. Är en dramatiskt lagd och har lätt för att vältra sig i minnen, blir det lätt att tårar rinner när du (jag) tänker på alla stunder vi haft, alla rutiner vi skapat tillsammans.

Min sommar är kanske slut, jag längtar efter tidig höst som är bästa årstiden. Men min ledighet är ännu inte slut. Jag ska vara hemma till december. Då ska JW vara hemma, till augusti 2015 är tanken.

Idag tänker jag mycket på alla som börjar jobba och börjar förskola. Jag känner glädje att jag fortfarande är hemma. Och en känsla av att ta tillvara denna tiden som är kvar, för den är inte oändlig...

4 kommentarer:

andreas sa...

jo idag var det höst ett par timmar kramar

Elina sa...

Söstra mi! Vilken tid vi haft ihop. Lätt att gråta åt alla minnen, absolut. Gråten betyder ju egentligen bara att det varit just fint. Och förstås ledsamhet att det är över. <3 <3

Malin Bodin Hansen sa...

Ja ni är mkt lyckligt lottade! Ni får se till att få tvåorna samtidigt också :-)

Snorkkis sa...

Ja ni och de små är verkligen lyckligt lottade. Ni har skapat minnen som ni alltid kommer att få bära med er och kunna se tillbaka på.
Men hösten kommer att bli fin den med! Kram!